יום שישי, 14 באוגוסט 2015

דג סלמון בתנור – הכי קל

זהו מתכון קל ופשוט מהיר הכנה וטעים שעושה רושם גדול הרבה יותר מעצם הכנתו הפשוטה. אלו מהמתכונים שאני אוהבת להכין באמצע שבוע עמוס.

רצוי להשתמש בדג טרי אך גם דג קפוא שהופשר בעדינות מתאים ויוצר תוצאות טובות מאוד.

חשוב להקפיד לא לאפות את הדג יותר מידי שכן הוא מתייבש בקלות. לא יותר מ- 10 דקות.




דג סלמון בתנור – הכי קל

חומרים-

נתח סלמון לכל סועד
לימון פרוס דק
שמן זית
מלח גס

הכנה-
  • מחמים תנור למצב גריל חם מאוד או ל- 220 מעלות
  • מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ועליה מסדרים את נתחי הדג. חשוב שהדג יהיה בטמפרוטרת החדר (רצוי להוציאו מהמקר לא יותר מחצי שעה לפני האפייה)
  • מעל כל נתח שמים שתי פרוסות לימון, מזלפים שמן זית ומפזרים מעל מלח גס.
  • אופים בתנור במשך מקסימום 10 דקות.
  • מגישים חם ושאריות טעימות מאוד גם כתוספת לסלט או בכריך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה