יום שלישי, 3 באפריל 2012

רולדת תותים לפסח

אחת העוגות הזכורות לי מילדות הינה עוגת רולדה, זו הייתה עוגת רולדת שוקולד עם מילוי קצפת. זכורה לי השמחה וההתרגשות לפני הביס הראשון וההנאה הקסומה עד שהעוגה הייתה מסתיימת.

סביב העוגה הזו יש לנו סיפר משפחתי שתמיד מצחיק אותנו. את העוגה אמא שלי הייתה קונה, אפייה אינה הצד החזק שלה. באחת הפעמים העוגה נקנתה מסניף "קפולסקי" הקרוב, רשת בתי הקפה האגדית של שנות השמונים, כאשר נגשנו לאכול אותה התגלה בתוכה עובש מגעיל ואיתו נגנז העונג. למחרת חזרה אימי לבית הקפה להחזיר את הסחורה הפגומה ולהתלונן על הזוועה. תגובת מנהל הסניף המפתיעה עד מאוד הייתה " למה לא בקשת עוגה טרייה?!" כנראה שלקוחות הסניף הזה תמיד העדיפו עוגות עם עובש אמא שלי כנראה הייתה ונשארה מאוד מיוחדת..... מזל ששירות הלקוחות השתפר מאז עד מאוד (ברוב המקומות- גם אם לא בכולם)

אז כל מי שמעדיף עוגות טריות, נפלאות וטעימות מוזמן לנסות מתכון זה שעל אף היותו כשר לפסח וללא גלוטן הוא טעים להפליא כך שאפשר להנות ממנו כל ימות השנה.

צלחת העוגה המקסימה הינה מעשה ידיה של סיגי אופיר בעלת הבלוג המקסים.






רולדה לפסח ללא גלוטן

חומרים
לעוגת ספוג-
4 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר ( רצוי סוכר דק דק- אך לא אבקת סוכר)
קורט מלח
100 גרם שקדים טחונים
חופן שקדים פרוסים
אבקת סוכר לזרייה
למילית וקישוט-
מיכל שמנת להקצפה
2 כפות סוכר
סלסלת תותים

הכנה-
  •         מחממים תנור ל-190 מעלות
  •      מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה- רצוי תבנית עם דופן קטן בכדי להקל את הפיכת העוגה בהמשך.
  •         מקציפים חלבונים עם חצי מהסוכר וקורט המלח לקצף נוקשה.
  •         מקציפים את החלמונים עם שארית הסוכר לקצף אוורירי  ובהיר.
  •         מקפלים את השקדים בעדינות לתוך החלמונים כאשר השקדים נטמעו לגמרי מוסיפים חצי מהחלבונים, לאחר איחוד מקפלים פנימה את שארית החלבונים עד לאיחוד מוחלט.
  •         שופכים בלילה לתבנית ובעדינות מרבית משטחים אתה על נייר האפייה למלבן בעובי של כ- 2 ס"מ.
  •         מפזרים מעל שקדים פרוסים.
  •         אופים 12-15 דקות- העוגה צריכה להיות זהובה וקפיצית למגע.
  •         בזמן שהעוגה בתנור מכנים תבנית שטוחה עם נייר אפייה שעליו זורים אבקת סוכר ומייד עם צאת העוגה מהתנור הופכים אותה על התבנית השנייה. משאירים תבנית מקורית על המאפה עד לקירור מוחלט- תהליך זה יוצר אדים השומרים על גמישות הספוג ומקל על גלגולו בהמשך.
  •        מקציפים שמנת ושתי כפות סוכר לקצף יציב. חותכים חלק מהתותים לקוביות קטנות.
  •        מסירים בזהירות את נייר האפייה מעל העוגה. מורחים שמנת מוקצפת בנדיבות אך מקפידים להשאיר צלע אחת ללא קצפת – צד זה יהיה הצד שאליו נגלגל את הרולדה. מפזרים מעל חתיכות תות.
  •        מתחילים לגלגל את הרולדה, נעזרים הנייר האפייה  בכדי לאפשר גלגול אחיד.
  •        מעבירים בזהירות לצלחת הגשה כש"התפר" כלפי מטה. זורים אבקת סוכר מעל ומקשטים בתותים נוספים אם רוצים.
  •        שומרים בקירור עד להגשה
  •         רצוי להכין ביום ההגשה- למרות שהשאריות טובות מאוד גם יום ויומיים אחרי – אם נשארות כאלו.


חג אביב שמח וטעים!!!

2 comments:

  1. בדיוק, אבל בדיוק מה שחיפשתי !

    יצא קליל וטעים. תודה.

    השבמחק