חוב ישן שלי, עוד מעונת התותים.... אך אם
אין תותים אפשר פירות אחרים ברקע מנגו, אפרסקים, נקטרינות, שזיפים ועוד ועוד.
טרמיסו שוקולד וקפה
חומרים- ל- 10 מנות נדיבות או 20 מנות
קטנות
לבראוניז שוקולד קפה-
125 גרם חמאה
125 גרם שוקולד מריר
כף גדושה גרגרי קפה נמס או אספרסו קצר וחזק
אחד
כף מחית וניל
4 ביצים
300 גרם סוכר ( ½ 1 כוסות)
¼ כוס קקאו מנופה
½ כוס קורנפללור
½ כוס שקדים טחונים
לקרם מסקרפונה קפה-
250 גרם גבינת מסקרפונה
מיכל שמנת להקצפה ( 250 מ"ל)
3 כפות סוכר
אספרסו קצר וחזק אחד
כף ברנדי או ליקר קפה ( לא חובה)
לקישוט-
אבקת קקאו
הכנה-
בראוניז שוקולד קפה-
- לחמם תנור ל- 190 מעלות, לרפד תבנית של התנור בנייר אפייה
- להמיס במיקרו בפולסים של 30 שניות את השוקולד, חמאה, קפה ווניל.
- להקציף יחד את הביצים והסוכר ליצירת קצף בהיר, קליל ואוורירי.
- בקערה נפרדת לערבב יחד את הקקאו, קורנפלור ושקדים טחונים.
- לערבב בעדינות לתוך תערובת הביצים את תערובת השוקולד המומס. להוסיף את תערובת הקקאו והקורנפלור לקפל בעדינות עד ליצירת בלילה חלקה ואחידה.
- לצקת את הבלילה לתבנית ולשטח אותה קלות לעובי של כשני ס"מ.
- לאפות בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות, יווצר קרם נוקשה ופריך מעל לתערובת אוורירית ועסיסית, הזהרו מאפיית יתר.
- מוציאים את התבנית מהתנור מקררים מעט וחותכים לקוביות קטנטנות 2X2 ס"מ
- מקררים היטב.
לקרם מסקרפונה-
- מקציפים מסקרפונה בעדינות לריכוך.
- בקערה נפרדת מקציפים שמנת וסוכר לקצף נוקשה מוסיפים אספרסו וליקר אם רוצים.
- מקפלים יחד את הקצפת והמסקרפונה ומעבירים לשקית זילוף.
בניית המנה-
- בכוסות אישיות מסדרים שכבות של בראוניז- קרם מסקרפונה- בראוניז- קרם מסקרפונה.
- מישרים עם סכין פלטה את פני שטח הכוסות. מאחסנים במקרר עד להגשה.
- לפני ההגשה מנפים מעל הכל אבקת קקאו.
את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.
אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם,
הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות
משהו? היה משהו לא ברור?
כתבו לי בתגובות כך שאדע.
בתאבון
פז
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה