יום שלישי, 25 באוגוסט 2015

מוס קציפתי של פירות יער

לפעמים כל מה שצריך זה קינוח קליל ואורירי שלא דורש הרבה עבודה ונראה כאילו שעות לא יצאנו מהמטבח.

כזה הוא המתכון הזה. ניתן להשתמש בתותים או פטל טריים או במבחר פירות היער הקפואים שיש במקפיא בסופר. כאן השתמשתי בדומדמיות שהן חמוצות עם מרירות עדינה.

אם משתמשים בפירות קפואים חשוב להפשיר אותם קודם, אך אל חשש אם שכחתם הכניסו אותם לתוך קערה חסינת חום עם הסוכר וחממו בעדינות על בן מרי או במיקרו עד להפשרה.

פירות גדולים כדאי לחתוך לחתיכות קטנות יותר, אפשר גם לטחון אותם בבלנדר למחית אך אני אהבתי דווקא את הגרסה שבה נשארות מעט חתיכות פרי גדולות בתוך המוס הקליל.





מוס פירות יער

חומרים- לכ- 6 מנות
2 כוסות פירות יער או תותים או פטל טריים
½ כוס סוכר דק
2 חלבוני ביצים
לקישוט-
פירות נוספים
שמנת להקצפה מוקצפת עם כף סוכר ( למי שאוהב מתוק יותר- 2 כפות סוכר) לקצף רך אך יציב ( לא חובה).

הכנה-
  • אם לא הפשרתם את הפירות מראש - הכניסו אותם לתוך קערה חסינת חום עם הסוכר וחממו בעדינות על בן מרי או במיקרו עד להפשרה.
  • הכניסו את הפירות, הסוכר והחלבונים לקערת מקסר עם מקצף והקציפו במהירות גבוהה במשך 10 דקות. התערובת מכפילה את נפחה פי 4 בערך.
  • זלפו את המוס לכוסות הגשה.
  • שמרו במקרר עד להגשה- היות והמוס לא מיוצב רצוי לאכול אותו ביום ההכנה.
  • לפני ההגשה  הוסיפו מעל מעט מהפירות העודפים וכף של השמנת המוקצפת.


את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.

אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם, הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות 
משהו? היה משהו לא ברור? כתבו לי בתגובות כך שאדע.

בתאבון
פז


אין תגובות:

פרסום תגובה