יום שישי, 14 באוגוסט 2015

תפוחי אדמה בשמן זית, לימון ושום

אל תסתכלו על צבעם החיוור והלא מרשים במיוחד, אלו לא תפוחי אדמה מכובסים סתם הם תובלו בעודם חמים מאוד והטעם מחלחל ומשבח אותם.

הסוד החשוב שגם כאן, כמו עם פסטה, הרוטב מחכה ולא תפוחי האדמה. יש להכין את הרוטב בעודם מתבשלים ומיד לסנן אתם מהמים לערבבם עם הרוטב בעוד רותחים.

טעים לאכילה חם או קר. יכול להיות בסיס לסלט תפוחי אדמה קצת אחר עם תוספת רוקט, עגבניות שרי ובצל סגול קצוץ דק.




תפוחי אדמה בשמן זית, לימון ושום

חומרים- ל-6 מנות של אוהבי תפוחי אדמה
2 קילו תפוחי אדמה קלופים ושתופים
מיץ משני לימונים ( אצלינו אוהבים אותם חמוצים)
כף שום כתוש
¼ כוס שמן זית איכותי
מלח/ פלפל שחור
פטרוזיליה- לא חובה אצלנו לא עובר

הכנה-
  • מבשלים את התפודים במים עד לריכוך מוחלט, בודקים עם סכין חדה שאכן הם רכים לגמרי.
  • בעודם מתבשלים מערבבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה גדולה.
  • כאשר התפודים רכים מסננים אותם היטב מהמים ומיד מעבירים לקערה ומערבבים אותם בעדינות בתוך הרוטב.
  • מגישים חם מיד או שומרים במקרר ומגישים אותם כסלט קר.
  • טעים עם דגים, עוף, בשר... בקיצור טעים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה