יום שני, 3 באוגוסט 2015

עוגת שוקולד ודבש

עוד רגע הוא לא כאן.... החופש הגדול..... עוד רגע הוא כאן... ראש השנה.


זה אומר שעוד שני רגעים יהיה אחרי החגים...... השיגרה הברוכה......וכל מילה נוספת מיותרת......

נ.ב- העוגה טעימה מאוד, גם אם השילוב לא שיגרתי.




עוגת דבש ושוקולד

חומרים- לשתי תבנית אינגלייש קייק או לתבנית קוגלהוף אחת
100  גרם שוקולד מריר
200  גרם סוכר חום ( כוס לא דחוסה)
200  גרם חמאה
125  מ"ל דבש ( 1/2 כוס)
4  ביצים
200  גרם קמח מלא או רגיל תופח ( ½ 1 כוסות)
¼  כוס אבקת קקאו
125  מ"ל ( 1/2 כוס) מים
לציפוי-
30  מ"ל  מים ( ¼ כוס)
60  מ"ל דבש ( ½ כוס)
75  גרם שוקולד מריר
4  כפות גדושות אבקת סוכר

הכנה-
  • לחמם תנור ל-180 מעלות.
  • לשמן תבניות אינגלייש קייק או תבנית קוגלהוף
  • להמיס שוקולד במיקרוגל או בבן מרי.
  • במיקסר להקציף יחד סוכר, קקאו וחמאה עד ליצירת מרקם אחיד
  • להוסיף את הדבש ואחרי כן את הביצים אחת  אחת
  • להוסיף את הקמח ולערבב רק עד שהתערובת אחידה ולהוסיף את השוקולד המומס.
  • לצקת את המים לבלילת העוגה לערבב היטב.
  • לצקת לתבנית ולאפות  כ- 45- 60 דקות.
  • להוציא את העוגה מהתנור ולצנן.

הציפוי-
  • בסיר קטן לחמם מים ודבש כשרותח להוריד מהאש
  • להוסיף שוקולד לערבב היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי
  • להוסיף את אבקת הסוכר לערבב למשחה חלקה ואחידה
  • לצקת על העוגה הקרה.




את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.

אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם, הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות 
משהו? היה משהו לא ברור? כתבו לי בתגובות כך שאדע.

בתאבון
פז

אין תגובות:

פרסום תגובה