יום שישי, 8 בפברואר 2013

עוגיות ג'ינג'ר וקישוט לאוהבים

יום המשפחה וולנטיין הם הזדמנות נהדרת עבורי לשתף אתכם בעוגיות  ג'ינג'ר האהובות עלי כל כך. עוגיות הג'ינג'ר המתובלות נפוצות מאוד באירופה בעיקר סביב חג המולד. הן מסתדרות נהדר עם ימי חורף קרים בשל אפקט החימום שלהן, שלו תורמים הקינמון והג'ינג'ר. כמו כן מרקמם הלא פריך, אלא אלסטי יותר, ועובדת היותן יציבות מאפשר להשתמש בהן לצורך קישוט כמו למשל לתליה עם סרט יפה על עץ האשוח. היות ולנו אין עצי אשוח הינה דרך נפלא להנות מהן גם ללא עץ.

לגבי הטעם-  אצלנו בבית הרוב מאוד אוהב עוגיות ג'ינג'ר, אך לטעם העוקצני מעט והמתובל צריך להתרגל. אם אינכם רגילים אליו תתחילו עם מעט ממנו ואם הזמן תוסיפו עוד מהטעם הממכר. אם את ממש לא אוהבים אותו אפשר פשוט להוריד את התבלינים מהמתכון ולהחליפם בווניל המוכר והטוב. לא מומלץ להחליף את המתכון במתכון עוגיות רגיל שכן הבצק הזה הינו חזק מספיק לעמוד בדרישות השרשרת, בצק פריך יותר עלול לא לשאת בנטל התלייה.

לגבי הרויאל אייסינג אני השתמשתי באבקה מוכנה שרק הוספתי לה מים. אבקה רויאל איסינג ניתן לקנות כאן. וחותכני עוגיות ניתן למצוא כאן וכאן.






עוגיות ג'ינג'ר קלאסיות
חומרים: לכ-40 עוגיות

1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס דבש (או גלוקוזה או מולסה)
3 כפות ג'ינג'ר טחון ( זנגוויל)
11/2 כפות קינמון
קורט מלח
100 גרם חמאה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 ביצה טרופה
3-31/2 כוסות קמח 
ציפוי רויאל אייסינג: אבקת רואיל איסיינג
הכנה:
  • לסיר גדול יחסית מכניסים יחד סוכר, דבש, תבלינים, מלח וחמאה תוך בחישה על אש נמוכה לערבב ולהמיס יחדיו את כל החומרים. להסיר מהאש ולקרר מעט.
  • בזמן ההמתנה יש לנפות את הקמח לקערה נפרדת.
  • להוסיף לסיר את הביצה תוך בחישה נמרצת ( בכדי למנוע יצירת חביתה בתוך הסיר)
  • להוסיף את הסודה לשתייה ואבקת האפייה לבחוש היטב.
  • להוסיף לסיר 3 כוסות מהקמח לערבב יחד ליצירת כדור בצק אלסטי ונעים, לא דרוש ערבוב רב לשם כך. אם הבצק עדין דביק ממעט יש להוסיף מעט קמח נוסף.
  • את הבצק המוכן מחלקים לשני חלקים מרדדים כל חלק בין שתי ניירות אפייה לעובי אחיד של כ- 1/2 ס"מ ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • לחמם תנור ל- 170 מעלות.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר קורצים את הצורות שרוצים (1).  בעזרת צנתר או קשית יוצרים חורים בידים - מקום להשחלת הסרטים (2) מניחים על תבנית מרופדת  בנייר אפייה עם מרווח של כ- 2 ס"מ בין העוגיות.
  • אופים 10-18 דקות ( תלוי בגודל העוגייה- עוגייה גדולה כ- 18 דקות עוגיות קטנטנות כ- 10 דקות) מוציאים מהתנור כאשר העוגיות הזהיבו מעט (3)
  • מקררים על רשת

רויאל איסינג  הכנה:
  • מכניסים את תוכן השקית לקערה קטנה מוסיפים כפית מים כל פעם עד ליצירת תערובת משחתית, המרקם צריך להיות דליל במעט ממשחת שינים.
  • את התערובת מכניסים לתוך שקית זילוף ( אם יש לכם צנתר עם פתח צר מאוד ניתן להשתמש בו) סוגרים את השקית היטב עם גומייה.
  • כשהעוגיות קרות ומוכנות לזילוף חותכים פתח קטנטן בשקית ומתחילים לזלף דוגמאות (4)
  • לאחר שהקישוט על העוגיות התייבש לחלוטין (לוקח מספר שעות) אפשר להשחיל את הסרטים. אם החור קצת קטן ניתן להעזר בחוט מתכת קטן.  (5-6)


יום משפחה וואלנטיין שמח ומלא אהבה!


7 תגובות:

  1. איזה חמודים! כפינית אני חייבת לעשות GINGERBREAD לפחות כמה פעמים בשנה.אני משתמשת בסילן במקום מולסים,עובד יפה מאוד:(

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה Yaelian הרעיון של סילן מוצא חן בעיני! נראה לי שהוא גם משתלב מצויין עם הטעם- אני בטוח אנסה אותו!

      מחק
  2. רעיון ממש מתוק... ככה המשפחה תישאר מאוחדת
    איריס
    ביס אוף קייק

    השבמחק
  3. איך אני יכולה להמיר את הכמויות לקמח תופח? זה אפשרי?

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להשתמש פשוט בקמח תופח ולהוריד את אבקת האפייה והסודה לשתייה שבמתכון. אך יתכן שהעוגיות יתפחו יותר מאשר במתכון המקורי כך שצורתם לא תהיה ברורה כל כך. הטעם לא ישתנה רק המראה עשוי להפגע.

      מחק
    2. תודה, העדכן בתוצאות, הבצק מריח נהדר!!

      מחק