יום רביעי, 23 בינואר 2013

עוגיות עצים

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות ואם יש חג חייבים משהו מתוק ולא חייבים תמיד פירות יבשים בכדי לחגוג את עצי ופירות ארצנו.
 
את העוגיות האלו ניתן להכין לבד ובנחת סוג של ריפוי בעיסוק לאמא ( או אבא ) לפני תחילת החגיגות בכיתה או כהפעלה ללידים עם תוצאה מתוקה,חגיגית ולא מאוד מלכלכת, במיוחד אם יש לכם שואב אבק טוב לאסוף בסוף הפעילות את כל הסוכריות הקטנטנות שיתפזרו לכל כיוון  ( סתם!!! זה לא באמת כל כך נורא).

המתכון הוא לעוגיות חמאה פריכות טעימות מאוד כשלעצמן. ליצירת הצבע הירוק ניתן להשתמש במחית פיסטוק או בכמה טיפות של צבע מאכל ירוק. מחית פיסטוק איכותית, המכילה רק פיסטוקים ללא תוספות בעיני היא מעדן אמיתי ומומלץ בחום – ניתן להשיגה בחנויות המתמחות, אך אם אתם מהססים שהילדים לא ייהנו מהטעם הרגישו חופשיים להשתמש בצבע מאכל.





עוגיות חמאה
חומרים: לכ- 25 עצים
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
ביצה טרופה
1 כף מחית פיסטוק או כמה טיפות צבע מאכל ירוק
1 כף קקאו
לקישוט-
עדשים או סוכריות קישוט צבעוניות

הכנה:
  • בקערת מיקסר מניחים את הסוכר והחמאה ומעבדים ליצירת תערובת חלקה ורכה ללא גושים.
  • ליצירת הגזעים-מוציאים כ- 1/2 כוס מהתערובת לקערה נפרדת ומוסיפים לה את כף הקקאו, קצת מהקמח ומעט ( ממש מעט) מהביצה הטרופה. ויוצרים כדור בצק אחיד וחלק. מרדדים את בצק הקקאו בין שתי ניירות אפייה לעובי של כ- 1/2 ס"מ ומכניסים למקרר עד לשימוש(1).
  • לתערובת החמאה והסוכר, שנשארה בקערת המיקסר, מוסיפים את כף מחית הפיסטוק ( אם משתמשים בה) ומעבדים למחית חלקה ואחידה. 
  • מוסיפים את הקמח ומעבדים קצרות. אם צריך מוסיפים מעט מהביצה ( לא בהכרח צריך את כל הביצה- הכמות הינה לפי "מה שתופס") ואת צבע המאכל עד ליצירת כדור בצק אחיד וחלק.
  • לוקחים 1/3 מכמות הבצק הירוק ומגלגלים אותו לגליל בקוטר של כ- 3 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק הירוק. (1)
  • בעזרת מברשת אפייה מרחו מעט מים על הגליל הירוק (2)
  • גלגלו את הגליל בסוכריות הירוקות לציפוי (3)
  • הכניסו גלילי בצק מצופים למקרר לשעה לפחות.
  • חממו תנור ל- 180 מעלות והוציאו בצק ירוק ובצק קקאו מהמקרר.
  • בעזרת סכין חדה חתכו צורות של גזעים מהבצק קקאו (4) והניחו בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (5) במרווחים גדולים שיהיה מקום להוסיף את הצמרות.
  • עם סכין חתכו עיגולים בעובי של כ- 1/2 ס"מ מהגליל (6) והניחו על הגזע ליצירת הצמרת. הקפידו להדק את העיגולים בעדינות זה לזה ולגזע (8).
  • קחו סוכריות צבעוניות או עדשים והדביקו כפירות על העצים (9-10).
  • הכניסו את העוגיות לתנור לאפייה למשך של כ- 15 דקות. הקפידו לא לאפות יותר מידי שכן אז העוגיות ישנו את צבען (11)
  • הוציאו מהתנור וקררו היטב לפני כל ניסיון להזיז את העוגיות.

חג אילנות שמח וטעים!!!




4 תגובות: