יום שלישי, 1 בינואר 2013

התחלות חדשות ותותים


צוות ה- (DT) Design Team החדש של מותק- בוטיק סוכר יוצא לדרך. ולרגל הפתיחה קיבלנו חבילת הפתעה שממנה בחרתי לפוסט הזה את ה-Cake Push  ואת תמצית הווניל ואיתם אני חוגגת את השנה האזרחית החדשה. 

הינה היא כבר כאן השנה החדשה ( אזרחית אומנם אך חדשה). שוב יש לנו אפשרות לפתוח דף חדש ולהחליט החלטות מרחיקות לכת ולהבטיח לעצמנו שהשנה זו השנה שבה כל מה שרצינו לעשות נעשה, כל מה שרצינו לראות נראה, כל מה שרצינו להיות נהיה. לכן בלי שנתכוון יש לנו המון עבודה להגשים הכל. אך לפני כן בואו נחגוג, נשמח עם מה שיש, נהנה ממה שעשינו ונאהב את מה שאנחנו.

בחגיגות אני טובה הינה לכם שני מתכונים עם השילוש הקדוש שלי- תותים, קצפת ועוגת וניל. 

כדי להנות מהם לא חייבים את השנה החדשה פשוט צריך תותים נהדרים שעכשיו הם בדיוק בעונה ומסיבה קטנה.

שתהיה לכולנו שנה טובה מלאה בתותים ומסיבות!










קוקטייל תותים

חומרים: לכ- 6 מנות
4 כוסות תותים נקיים (כ- 600 גרם)
מיץ משני לימונים
8 כפות אבקת סוכר ( או לפי הטעם)
60 מ"ל וודקה או גראנד מרנייה ( לא חובה)

הכנה:
  • להכניס לבלנדר תותים מיץ לימון וסוכר לעבד עד ליצירת נוזל חלק ללא גושים.
  • לטעום ולתקן טעמים. בשלב זה להוסיף את הוודקה למי שמעוניין.
  • בשלב זה ניתן לקרר ולהגיש או שניתן ליצור משקה ברד.
  • יוצקים את המשקה לתוך כלי שטוח ומכניסים אותו מכוסה למקפיא לכשעה.
  • לאחר שעה מוציאים אותו ובעזרת מזלג מפוררים את הקרח שהתחיל להיווצר בצדדים ומחזירים למקפיא.
  • חוזרים על תהליך זה מידי כ-1/2 שעה  במשך כ- 4 שעות עד שהקפה קפוא לגמרי ומקבל מרקם של ברד
  • מעבירים את הברד לתוך ה- Cake Push מוסיפים קשית קטנה ומגישים.
עוגת וניל קצפת ותותים

חומרים:                         
לעוגה:
11/4 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים
למילוי:
מיכל שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
סלסלת תותים






הכנה:
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה מלבנית בנייר אפייה ( התבנית צריכה להיות גדולה מספיק בכדי שתצא עוגה לא גבוהה שאפשר יהיה להערים עליה את המילוי).
  • מערבבים במיקסר את כל מרכיבי העוגה עד ליצירת בלילה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ- 15 דקות עד שהעוגה מזהיבה קלות וקפיצית למגע ( להקפיד לא לאפות יותר מידי)
  • מוציאים מהתנור ומקררים היטב.
  • בינתיים חותכים את התותים לקוביות ומקציפים את השמנת לקצפת עם תמצית הווניל והסוכר לקצפת ליציבה. מכניסים את הקצפת לשקית זילוף עם או בלי פייה.
  • בעזרת חותכן עגול או בעזרת ה-Cake Push קורצים עיגולים מהעוגה.
  • לתוך כל Cake Push מכניסים עיגול עוגה, מעליו מזלפים קצפת, מעליה מניחים תותים חתוכים מעליהם מניחים עיגול עוגה נוסף קצפת ומקשטים בפרוסת תות.
  • מעמידים את ה- Cake Push בכלי הגשה ומגישים.
שאריות?!- נתח האופה
לא לזרוק חלילה ניתן בחוסר סדר וארגון להערים שכבות של עוגה מפוררת קצפת ותותים בתוך קערה ופשוט להתענג על השילוש הקדוש- תותים, קצפת ועוגת ווניל.



ומה הכין שאר צוות ה- DT- איריס, גלית, מוני, עינת, רביד ושרית.

שתהיה שנה טובה ומלאה בתותים!!!

5 תגובות:

  1. ווואוווו....עשית לי חשק!!!
    (עכשיו סוף-סוף הבנתי מה לעשות עם ה"קייק-פוש")

    השבמחק
  2. מקסים פז, והצילומים הו הצילומים♥

    השבמחק
  3. כאילו התיאורים לא מספיקים, באו התמונות וגמרו אותי סופית!
    מהמם!!!

    השבמחק