יום רביעי, 18 בנובמבר 2015

לחם סודה אירי

לחם תמיד נראה כמו משהו שצריך לפנות לו חצי יום בכדי להכין בבית אבל האירים עלו על הפטנט כבר מזמן והינה מתכון שצריך רק לערבב בקערה להכניס לתנור ותוך שעה יש לחם כפרי חם ומשביע על השולחן.

זהו מתכון מצויין לאורחים מפתיעים, לברנץ, כשלא מתחשק לצאת ולקנות, כשברגע האחרון גילינו שאין לחם בבית וסתם כשרוצים משהו טעים.

ניתן להשתמש במגוון קמחים המקור הוא עם קמח מלא, אך ניתן לשלב גם קמח רגיל, כוסמין או כ- 30% קמח שיפון. כמו כן הוא יוצא מצויין עם קמח תגמיש נטול גלוטן. הוא קופא מצויין מפשיר בקלות ונשאר עסיסי ופריך.

בקיצור מתכון מנצח!

המתכון נכתב לפרויקט משותף שאני הצטרפתי אליו עם Kitchen Rendez-vous אתר מקסים ונפלא עם קונספט נהדר. המתכון מופיע כאן.




* הקעריות הן תוצרתו של דני גורן, לדני סיפור חיים מענין וחנות קטנה במדרחוב של זיכרון יעקב( המיסדים 43). שווה ביקור ושיחה על מהות החיים ואיך להוציא לימונדה נפלאה מלימון חמוץ במיוחד.

לחם סודה אירי

חומרים- לכיכר אחת גדולה או  ל- 12 לחמניות

500 גרם קמח ( אפשר להשתמש רק בלבן או מלא או כוסמין או בשילוב שלהם. אפשר להשתמש גם בשיפון  אך שהוא לא יהווה יותר מ- 30% מסך כל הקמח למנוע לחם כבד מידי. ניתן גם להשתמש בקמח תמי ללא גלוטן- יוצא מצויין וגם נשמר היטב במקפיא)
½ 1 כפיות אבקת סודה לשתיה
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס דק או גס למי שאוהב ( לא חובה)
450- 500 מ"ל רווין או יוגורט או חלב עם 2 כפות מיץ לימון ( כן החלב יחמיץ מהלימון אך זו תוספת הטעם והחמיצות שדרושה להצלחת המתכון)
גיוונים- לא חובה
  • 50 גרם זיתים מגולענים וקצוצים גס
  • 40 גרם עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן או קשקבל מגוררות גס+ כף חרדל דיז'ון
הכנה-
  • מחממים תנור ל- 200 מעלות ללחמניות או 190 מעלות לכיכר גדולה, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  • בקערה גדולה שמים את הקמח, סודה לשתיה ומלח. מערבבים קלות.
  • בהדרגה מוסיפים את הרויון ( או היוגורט או החלב והלימון) ומערבבים ליצירת בצק אחיד שמתחבר לכדור אחד ומעט דביק.
  • מוסיפים את התוספות שבחרתם, אפשר גם כך כמו שהוא, ומערבבים יחד ליצרת כדור שהתוספות מפוזרות בתוכו באופן אחיד.
  • ליצירת כיכר גדולה- יוצרים כדור גדול מכל כמות הבצק משטחים אותו מעט ובעזרת סכין גדולה וחדה חורצים על הכיכר חריצים עמוקים יחסית.
  • ליצירת לחמניות- מחלקים את כמות הבצק ל- 12 חלקים מכדררים כל אחד לכדור חורצים עם סכין חדה חריצים עמוקים יחסית על כל לחמניה.
  • מכניסים לתנור לחמניות לכ- 20-30 דקות כיכר אחת לכ- 40 דקות. הלחם מוכן כאשר הוא משחים קלות ובנקישה על בסיסו נשמע קול חלול.
  • מוציאים מהתנור, מניחים על רשת לצינון.
  • אוכלים מיד או מקררים לטמפרטורת החדר ומקפאים ארוז היטב, נשמר איכותי למשך כחודש.
את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.
אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם, הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות 
משהו? היה משהו לא ברור? כתבו לי בתגובות כך שאדע.

בתאבון

פז


3 תגובות:

  1. הי הכנתי לא האמנתי שיצא משו אכיל אבל יצא ווווואאא אליפות לחמניות כ״כ פשוט וטעים תודה על המתכון

    השבמחק
  2. היי, תודה על המתכון.
    אפשר במקום חלב לשים מים + 2 כפות מיץ לימון? או חלב סויה? אני רוצה פרווה.

    השבמחק