יום שבת, 27 בדצמבר 2014

פנקוטה יוגורט עם רוטב פירות יער

כשרוצים קינוח קליל שהולך נהדר עם ארוחה כבדה, שניתן להכין גם כמה ימים מראש כנראה שפנקוטה יהיה בין הקינוחים האידאלים במיוחד המתכון הזה שהוא ללא שמנת וכל מרכיביו דלי שומן  וזמינים.

ויותר מזה לא צריך להגיד כלום...... רק בתאבון!






פנקוטה יוגורט וחלב עם רוטב פירות יער

חומרים- לכ-12 מנות

לפנקוטה יוגורט-
500 מ"ל ( 2 כוסות) חלב
¾ כוס סוכר
20 גרם ( ½ 1 שקיות) ג'לטין
½ כוס מים
500 מ"ל ( 2 כוסות) יוגורט
כף מחית וניל

לרוטב פירות יער-
2 חבילות של פירות יער קפואים
½ כוס סוכר
מיץ מ- ½ לימון

להגשה-
עוגיות פריכות – כאלו או כאלו או כאלו או מה שיש לכם

הכנה-

לפנקוטה-
  • בקערה קטנה שמים את הג'לטין והמים להשרייה של כ- 5 דקות.
  • בסיר נוסף מחממים את הסוכר, החלב ומחית הוניל עד שהסוכר נמס והחלב רותח קלות. מסירים מהאש ומיד יוצקים פנימה את הג'לטין מערבבים היטב עד שהג'לטין נמס לגמרי.
  • מניחים את התערובת להתקרר לטמפרטורת החדר ואז ( ורק אז) מוסיפים אליה את היוגורט ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
  • מסננים את התערובת לתוך כד שמתוכו ניתן לצקת את התערובת לכלים האישיים. אם לא רוצים להתעסק אחר כך בהעברת הפנקוטה לצלחת הגשה אפשר להכינה ישר בתוך כוסות זכוכית נאות ולהגישה בהן את הפנקוטה עם כל התוספות.
  • יוצקים מהתערובת לכלים האישים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-6 שעות או יותר. ניתן להכין את הפנקוטה גם יומיים לפני האירוע ולשמור עליה במקרר עד לשימוש.
לרוטב-
  • בסיר לחמם את מרכיבי הרוטב עד שהסוכר נמס והפירות מתרככים מעט. כ-5 דקות.
  • להסיר מהאש ולקרר לטמפרטורת החדר.
להגשה-
  • בעדינות מפרידים את הפנקוטה מדפנות הכלי, רצוי להשתמש בידים ובקצת סבלנות שכן סכין עשוי לפגוע בשלמות התוצאה.
  • מניחים על צלחת הגשה את הפנקוטה, מעט מהרוטב וכמה עוגיות ובתאבון!

אין תגובות:

פרסום תגובה