יום שלישי, 28 באוקטובר 2014

עוגת הפירות הטובה מכולן- המופלאה!

מחפשים עוגה קלה להכנה ( החלק הכי קשה הוא להכין את הפירות...) שונה מאחרות וכזו שתמיד קוצרת מחמאות – הינה אחת כזו שאינה מצריכה אפילו מיקסר והבסיס שלה הוא בצק רבוך כמו זה שממנו מכינים פחזניות, עם בערך ביצה אחת יותר, מה שאומר שאת בצק זה לא תצליחו לזלף שכן הוא יוצא נוזלי יותר. כל מה שצריך הוא סיר ויד מערבבת אההה, כן, כדאי שתהיה לכם גם כף..... 

המתכון הזה מלווה אותי מהאוניברסיטה מארוחות הגורמה שהכנו אז. אני לא זוכרת מי מחברותי נתנה לי את המתכון אז לכולן הקרדיט.... לזכר חברויות שהתמוססו עם השנים.

להכנת העוגה ניתן להשתמש במגוון פירות, בהתאם לעונה הינה כמה שילובים מנצחים:
אגסים ותפוחי עץ
נקטרינות ו/ או שזיפים
מישמשים
מנגו
ועוד ועוד





עוגת פירות מופלאה

חומרים-

150 גרם חמאה
½ 1 כוסות סוכר
½ 1 כוסות קמח תופח
3
ביצים
8 נקטרינות/ שזיפים ללא חרצנים ופרוסים
כף סוכר+ קליפה מגוררת מלימון אחד
3
כפות צנוברים או שקדים פרוסים - לא חובה

הכנה-
  •  לחמם תנור ל-180 מעלות. לשמן תבנית בקוטר 24 ס"מ.
  •  בתבנית משומנת להניח את תפוחי העץ וליזרות עליהם את גרירת הלימון.
  •  בסיר להמיס על אש בינונית חמאה וסוכר כשנמס להוסיף את הקמח תוך בחישה מתמדת ולבשל יחד כ-2 דקות
  • להוריד מהאש ולקרר מעט.
  •  להוסיף ביצים אחת אחת תוך עירבוב  נמרץ.
  •  לצקת את הבלילה על התפוחים , לא נורא אם התערובת לא מכסה הכל היא מתפשטת באפיה.
  • אם רוצים ניתן ליזרות מעל צנוברים או שקדים.
  • לאפות כ-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

גיוונים-
  • להפוך את העוגה לעוגה ללא גלוטן ע"י שימוש בקמח תמי או אחר ללא גלוטן.
  • להשתמש גם בקמח מלא תופח או בקמח לא תופח + כפית אבקת אפיה.
  • להשתמש בסוכר חום,לבן דמררה וכו לפי מה שיש בבית.
  • מעל לזרות גרעיני חמניה או צנוברים או גרעיני דלעת.
  • מעל לזרות סוכר דמררה עם מעט קינמון- נותן קרום פריך.
  • את הפירות לערבב עם כף סוכר + כף קינמון או עם קליפת לימון או ליים או תפוז  מגוררת.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה