יום שני, 23 ביוני 2014

עוגת וניל ואוכמניות וסוכר וניל ביתי

עוגה טובה ועסיסית עם הקפה ( גם אם הוא קר בחום הקיץ ) זה פינוק זמין ונעים. עוגה עם פירות ושטרוייזל מעל זה אפילו פינוק כייפי עוד יותר. בכלל שטרויזל הינו מקור לנוסטלגיה.

בקומה מעלי בראשון לציון גרה חברתי הטובה ליאת, שנים גדלנו זו לצד זו והינו חברות טובות טובות. היה לנו מנהג בצהרים, כשלא הרשו לנו לשחק ביחד, להציץ מהחלון ועם חבלים ובדרך לא דרך לאעביר זו לזו מעדנים בשקט בשקט שלא יגלו שלא שעורים ממלאים את זמנינו. חלק מהמעדנים היו מוזרים מאוד כמו תפוח אדמה מבושל במיקרו ?! אך היו גם דברים יותר אנינים כגון לחם שום ( ליאת תזכירי לי... הזיכרון לא מה שהיה ) אבל אני כל כך זוכרת את הלחמניות שסבתא של ליאת הכינה הן היו טעימות כל כך והכי כבש את ליבי השטרוייזל מלמעלה- אוי אם רק היה לי המתכון שלהן......

אז את מתכון ללחמניות אין לי, אך כל מתכון עם שטרוייזל ישר מזכיר לי את סבתא של ליאת.

המתכון הזה של וניל עם אוכמניות הוא שילוב מוצלח וטעים אך אפשר לגוון עם פירות שונים. אם השתמשתם במקל וניל לתיבול מצורף לכם מתכון להכנת סוכר וניל משאריות המתכון.





עוגת וניל ואוכמניות  ( או מאפינס)

חומרים- לשתי תבניות אינגליש קייק או לכ- 16 מאפינס
75 גרם חמאה
175 גרם סוכר ( כוס פחות 2 כפות)
3 ביצים
2 כפיות מחית וניל או תמצית וניל איכותית או גרגרים ממקל וניל אחד
350 גרם קמח תופח ( ½ 2 כוסות)
קורט מלח
כוס חלב
חבילה אחת של אוכמניות קפואות + 2 כפות קמח
לשטרויזל-
6 כפות קמח
50 גרם חמאה
3 כפות סוכר

הכנה-
  • מחממים תנור ל- 160 מעלות לעוגה או ל-180 מעלות למאפינס
  • מכינים תבניות- משמנים ומקמחים או שמכינים תבנית שקעים עם מנג'טים או שמשתמשים במנז'טים קשיחים חד פעמים.
  • במקסר מערבבים יחד למחית חלקה את החמאה והסוכר.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים זו אחר זו ואת תמצית הוניל עד ליצירת בלילה חלקה ואחידה.
  • מנפים את הקמח ומוסיפים לו את המלח. מוסיפים לסרוגין את הקמח והחלב עד ליצירת תערובת אחידה- להקפיד לא לערבב יותר מידי.
  • מערבבים יחד אוכמניות ו- 2 כפות קמח ומוסיפים לתערובת מערבבים ערבוב אחרון ומעבירים לתבניות שהוכנו מראש.
  • מכינים תערובת פירורית מחומרי הציפוי.
  • מכניסים את העוגות / מאפינס לתנור לאחר 10 דקות אפייה בזהירות מפזרים מעל את פירורי השטרויזל.
  • אופים את המאפינס עוד כ- 10 דקות ואת העוגה עוד כ- 30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.


סוכר וניל
אם השתמשתם בגרגרי מקל וניל  וזכיתם במקל וניל עסיסי ונפלא בטח גם לכם קצת קשה להפרד ממנו ( ומכל הכסף שהוא עלה) אז אנא על תיפרדו.

לוקחים את מקל הוניל, שרוקן מגרגירו, עם 2 כוסות סוכר מכניסים הכל למעבד מזון ומעבדים עד דק.
את התערובת מכניסים לכלי אטום ושומרים לשימוש בכל מתכון שבו צריך גם סוכר וגם וניל. תוך זמן שבוע הסוכר מקבל טעם וניל משכר להנהתכם.


6 תגובות:

  1. עצבים...
    ברגע זה מכינה באמת נראה טעים ביותר
    אמממההה, האם באמת ניסית לאםות בתבנית שקעים עשר דקות ואח״כ לשים את הפירורים מלמעלה?
    מאפינס אחרי עשר דקות נהיה עיגול סגור וכמה שאני מנסה לשים עליו את הפירורים הכל נשפך לצדדים, כך שיש לי תבנית שקעים שמסביב למאפניס יש מלא פירורים....

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום מיכל,
      לא סתם ניסיתי את התוצאה את רואה בתמונות. יתכן שהתנור שלך מחמם יותר משלי ולכן אופה מהר יותר. במקרה כזה היתי מנסה בפעם הבאה לפזר את הפירורים אחרי חמש דקות בלבד.
      תנשמי עמוק ותאכלי קאפקייק גם בלי פירורים הם יהיו טעימים.
      Keep calm and eat cupkakes

      מחק
  2. מתכון מעולה, תודה רבה :) השתמשתי בו כבר פעמיים, עם פירות יער ועם תפוחים ויצא קסום.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רוני, כייף לשמוע :-)
      ובשמחה אנסה את התפוחים נשמע מפתה :-)

      מחק