יום שני, 16 בספטמבר 2013

מלבי עם פטל משודרג

והינה עוד ערב חג מגיע ואחרי כל האוכל שאכלנו לאחרונה אפשר לוותר על האורחה וישר לעבור לקינוח, הוא קליל הוא טעים וכן אם אוכלים את כל הכמות לבד הוא גם משמין J

אפשר להכין את הקינוח במלאו כך עם כל השכבות ומקבלים קינוח חגיגי ומפואר וטעים טעים אך לימים רגילים וארוחות שבשיגרה אפשר גם להכין רק את המלבי או רק את מקצפת הפטל עם או בלי הקולי פטל ולהנות עד אין קץ עם מעט מאוד עבודה.

השילוב של מלבי עם פטל הוא קלסיקה ידועה אך כאן שילבתי עם המלבי במקום סירופ הפטל המזעזע מקצפת פטל אורירית וקלילה וקולי מפטל מרענן וחמצמץ יצא שילוב נהדר גם לאחר ארוחה גדולה וממלאת לפני. המנה יוצאת מעט חמצמצה תטעמו ואם מתאים לכם יותר תוסיפו עוד סוכר לטעמכם.

יתרונו הנוסף של קינוח הזה הוא שניתן את כולו להכין גם יום לפני האירוע.

המגש היפה והשולחן שברקע נקנו מהחנות המקסימה ונותנת השראה הבית הורוד בזיכרון יעקב.

המשך חגים נפלאים ובעיקר טעימים לכולנו!






מלבי עם מקצפת פטל ורוטב פטל

חומרים- לכ- 8 כוסות עם תכולה של 250 מ"ל
מלבי-
500 מ"ל חלב
125 מ"ל שמנת להקצפה ( 1/2 חבילה)
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס קורנפלור
3 כפות מי ורדים
מקצפת פטל-
250 גרם פטל קפוא מופשר
4 כפות סוכר (רצוי סוכר דק דק)
250 שמנת להקצפה
רוטב פטל-
250 גרם פטל קפוא
2 כפות סוכר

הכנה-
מלבי-
  • בקערית קטנה מניחים את הקורנפלור וכוס מהחלב לערבב היטב עד להעלמות כל הגושים.
  • לסיר בינוני יוצקים שארית חלב, שמנת וסוכר ומביאים לרתיחה.
  • כאשר החומרים בסיר רותחים, מוודאים שוב שאין גושים בתערובת הקורנפלור. יוצקים את תערובת הקורנפלור לסיר ובעזרת מטרפה מערבבים היטב את תכולת הסיר, בעודו על האש, עד שהתערובת מסמיכה. לוקח כ-3-5 דקות מוסיפים את מי הורדים מערבבים היטב ומסירים מהאש.
  • בזהירות יוצקים את המלבי לתוך כוסות ההגשה. ממלאים כל כוס עד לחצי הגובה.
  • מכניסים למקרר לקירור של 3 שעות לפחות.

מקצפת פטל-
  • במעבד מזון או בעזרת בלנדר יד מרסקים את הפטל המופשר לרסק.
  • מקציפים את השמנת והסוכר לקצף יציב.
  • בעדינות מקפלים את רסק הפטל לתןך הקצפת.
  • אם רוצים מעבירים את המקצפת לשקית זילוף ומזלפים בעדינות מעל למלבי. אפשרות אחרת היא להעביר בעדינות עם כפית את הקרם לכוסות.
  • מחזירים למקרר.

רוטב פטל-
  • שומרים כמה מהפטלי השלמים בצד לקישוט.
  • לסיר קטן מכניסים את שאר הפטל והסוכר מחממים בעדינות עד למסת הסוכר והתרככות הפירות.
  • מסירים מהאש מרסקים עם בלנדר יד או עם בלנדר עומד.
  • אם רוצים- מסננים את הרוטב מהזרעים- לא חובה כלל שכן יש יופי ברוטב הלא מסונן.
  • מקררים היטב.

לסיום הרכבת המנה-
  • יוצקים מהרוטב על המקצפת מניחים מעל פטל שלם.
  • מגישים.


אין תגובות:

פרסום תגובה