יום ראשון, 21 ביולי 2013

עוגיות שוקולד וקרם ווניל +/- גלוטן ליום האהבה

לרגל יום האהבה יש לי וידוי קטן- אני לא אוהבת עוגיות אוריאו, כמו לנשיקות הרשי יש להם לדעתי טעם תעשייתי לא נעים. אך כשחושבים על זה ראשית השילוב של שוקולד ווניל מאוד מוצלח ואהוב ושנית בעוגיות המקוריות העוגייה עצמה לא מתוקה מידי שינוי נפלא ומרענן בהשוואה לכל העוגיות המתוקות מידי שיש ולכן הינה מתכון לעוגיות אוריאו ללא טעם תעשייתי, עם המתיקות המעודנת ואפילו ללא גלוטן.

את העוגיות האלו אני מקדישה לבעלי שעובד כל כך קשה בשבועות האחרונים שלא יוצא לנו לראות אותו. בתקווה שהן יעזרו לו לעבור לפחות כמה ימים עם טעם מתוק בפה והרבה אהבה. יום אהבה שמח יקירי.

העוגיות האלו ללא גלוטן אך בקלות ניתן להחליף את הקמח לקמח רגיל ולהנות מהן גם עם גלוטן.







עוגיות שוקולד וקרם וניל ללא גלוטן ( וגם עם גלוטן)
חומרים- לכ- 40 זוגות
200 גרם קמח ללא גלוטן ( אני השתמשתי ב- 100 גרם קמח תמי ו- 100 גרם קמח אורז מלא)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס קקאו איכותי לא ממותק
1/4 כפית מלח ( לא חובה)
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה
2 חלמונים
למילוי-
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
כ- 2 כוסות אבקת סוכר ( לא בהכרח תשתמשו בכל הכמות)
תמצית וניל איכותית או גרגרים ממקל וניל אחד
הכנה-
  • במעבד מזון לעבד קמח, אבקת אפייה, מלח, חמאה, סוכר וקקאו לתערובת פירורית אחידה.
  • להוסיף את שני החלמונים ולעבד קצרות ליצירת בצק. הבצק יוצא פריך מאוד ויש לעזור לו ידנית להתגבש לכדור.
  • את הכדור יש לרדד בין שני ניירות אפייה לעובי של כ- 1/2 ס"מ. להכניס את הבצק המרודד לקירור של כ- 30 דקות במקרר.
  • לחמם תנור ל- 190 מעלות. לרפד 3 תבניות שטוחות בנייר אפייה.
  • לאחר 30 דקות ניתן להוציא את הבצק מהמקרר ולקרוץ ממנו לבבות ( או עיגולים) לסדרן על תבנית האפייה במרווחים של כ- 3 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
  • מכניסים עוגיות קרוצות לקירור נוסף של כ-10 דקות במקרר.
  • קורצים ומקררים את כל העוגיות.
  • מכניסים כל פעם תבנית אחת לתנור אופים את העוגיות כ- 10-12 דקות. יש לשים לב שלא שורפים אותן- בגלל צבען הכהה קשה לדעת מתי הן מוכנות במיוחד שהן רכות מאוד בצאתן מהתנור.
  • מקררים היטב את העוגיות על התבנית לאחר הוצאתן מהתנור.

הכנת המילוי-
  • הערבבים יחד את החמאה הרכה ותמצית הווניל מוסיפים כוס אבקת סוכר אחת וממשיכים לערבב עד ליצירת קרם חלק ואחיד במרקם של שוקולד למריחה. אם הקרם רך מידי מוסיפים עוד מאבקת הסוכר.
  • מעבירים את הקרם המוכן לשקית זילוף.

הרכבת העוגיות-
  • מוצאים לכל עוגייה בן זוג בגודל מתאים.
  • חותכים פתח קטן בקצה שקית הזילוף ומזלפים מהקרם על העוגייה.
  • מצמידים את בן הזוג לעוגייה.
  • מאכסנים בכלי אטום. נשמר כ- 3 ימים. 


4 תגובות:

  1. מקסים!!!
    נראה כל כך טעים :-)

    השבמחק
  2. לא משנה מה הכנת, מה תכיני... עצם זה שהכנת לבעלך כבר השארת טעם מתוק. זה הטעם של האהבה וכיף לקרא

    השבמחק