יום שלישי, 24 ביולי 2012

משקה טפיוקה מקרר ומרענן


הקיץ הגיע במלוא הדרו, וכשהקיץ כאן כל מה שצריך זהו קינוח מרענן וקליל שאינו מצריך שעות בתנור או על הגז ואוכלים אותו קר ואפילו עם קרח.
אני יודעת שלטפיוקה יש מתנגדים רבים משהו במרקם שלה מעורר התנגדות, אך לדעתי כדורי הפנינים השקופים הם קסם אמיתי.
הטפיוקה היא סוג של עמילן המיוצר משורש קסבה מקורו בדרום אמריקה אך הוא גם נפוץ בקינוחים במזרח הרחוק. לטפיוקה עצמה אין טעם מיוחד ולכן היא נכנעת בקלות לתוספות ולטעמים שונים. במזרח נפוץ לצרפה לחלב קוקוס כמו במתכון הזה או להכין תה חזק ולהוסיף לו מעט חלב לקררו היטב ולהוסיף לו את הטפיוקה, אך ניתן באופן דומה לצרפה לכל סירופ/ משקה שטעים לכם. מהטפיוקה אפשר גם להכין דייסות נפלאות אך אותן נשמור לימי החורף הקרים.
את הטפיוקה ניתן לקנות בחנויות טבע היא מופיע ככדורים קטנטנים או ככדורים גדולים יותר שיכולים להיות תוספת מרעננת לסלט פירות.
 




משקה טפיוקה מרענן
חומרים: לכ- 4 כוסות
1 כוס טפיוקה- גרגרים קטנים
פחית חלב קוקוס
4 כפות סוכר ( או יותר לפי הטעם)
1/2 כפית תמצית וניל
להגשה- פירות חתוכים לקוביות קטנות כגון: אננס, ליצ'י, שזיפים, ענבים, נקטרינות וכו' (לא חובה)
הכנה:
  • לבשל טפיוקה במים רותחים כ- 15 דקות לכבות את האש ולהשאיר את הטפיוקה במים לעוד 5 דקות עד שגרגרים הופכים שקופים. לסנן מהמים ולשטוף אותם היטב במים קרים. לקרר היטב
  • בסיר נפרד לחמם יחד את חלב הקוקוס, סוכר ווניל עד שהסוכר נמס. לקרר היטב במקרר.
  • להגשה לחלק את הטפיוקה בין הכוסות לצקת מעל את סירופ הקוקוס הקר ( יתכן שצריך יהיה לערבב מעט את הטפיוקה בתוך הסירופ כדי להפריד בין הגרגרים). להניח מעל מהפירות אם רוצים.
  • לאכול עם כפית ולהנות.
קיץ חם ונעים לכולם!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה