יום ראשון, 17 באוגוסט 2014

אוהב שזיפים- עוגות שזיפים אישיות

כנראה שזה היה מתוכנן, באוירה הכבדה ששורה עלינו הייתי חייבת למצוא מתכון. והיות וכל כך חם והיות ויש פירות כל כך נפלאים חיפשתי מתכון קליל שאינו דורש יותר מידי עבודה ושמנצל את מבחר השזיפים הנפלא שקניתי. אז נברתי ובדקתי ובחרתי מתכון למאפים קטנים מתוקים שמנצלים פירות נפלאים והכל רק כדי לגלות שפירוש שמם מצרפתית הוא אוהב.

הם יוצאים עסיסים ומושלמים עם חמיצות השזיפים. ניתן בקלות להפכם למאפים ללא גלוטן. ניתן להשתמש במגוון פירות החל מהמסורתי- פירות יער שונים ועד לנקטרינות , אפרסקים, מנגו, שזיפים ואולי הכי ( כי ממש אין אותם עכשיו) משמשים.

אז אני אוהבת את הקיץ ( קצת פחות את הלחות) אוהבת את הפירות שקניתי ( ובעולם חושבים שהם לא מספיק טובים להם ?!) אוהבת עוד המון דברים ואת החיים ואוהבת לתת לכם מתכונים מוצלחים.

לכן באהבה רבה הינה מתכון ל- Friands שזיפים.





אוהב שזיפים- עוגות שזיפים אישיות

חומרים- לכ- 24 מיני עוגות
5 חלבונים
150 גרם חמאה מומסת
180 גרם אבקת סוכר
200 גרם שקדים טחונים
50 גרם קמח רגיל או קמח אורז מלא לגירסה ללא גלוטן
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
½ כפית קינמון טחון
½ כוס שזיפים חתוכים לקוביות קטנות ( או כל פרי אחר)

הכנה-
  • לחמם תנור ל- 200 מעלות ולשמן היטב תבנית שקעים קטנים.
  • להמיס חמאה ולתת לה להתקרר מעט
  • לנפות קמח ואבקת סוכר לקערה גדולה להוסיף את השקדים הטחונים והקינמון לערבב קלות.
  • בקערה נפרדת להקציף קלות את החלבונים לקצף רך ( אין צורך להגיע לקצף נוקשה).
  • לערבב יחדיו את החלבונים והמרכיבים היבשים.
  • להוסיף תמצית וניל וחמאה ולערבב ליצירת בלילה נוזלית למדי.
  • לחלק את הבלילה בין השקעים – למלא לגובה של ¾ מתכולת השקע.
  • לפזר מעל את קוביות השזיפים.
  • לאפות 20- 25 דקות עד שהמאפים מתיצבים ומשחימים.



אין תגובות:

פרסום תגובה