יום ראשון, 31 במרץ 2013

50 שנות נישואין, אירייש קרים וסירופ שוקולד

ההורים שלי חוגגים 50 שנות נישואים, הישג מדהים ומרגש. במשך שבועות אני כבר מסתובבת וחושבת איך לציין את היום הזה עם כל ההגבלות מסביב. מהרגע שהחלטתי לחגוג להם בפוסט חגיגי התנגן לי בראש טקס הנישואים הנוצרי. הצחיק אותי שהזוג הזה שאפילו תמונת חתונה אחת אין להם ושתאריך הנישואין שלהם הוא ביום השקר הבינלאומי, הצליחו להתאים את חייהם כל כך יפה ותואם לשבועת הנישואין הזו.

To have and to hold from this day forward,
For better, for  worse,
For richer, for poorer,
In sickness and in health,
To love and to cherish,
Till death us do part…

בחמישים שנים הם עברו את כל שלבי שבועת הנישואין ( חוץ מהאחרון שבהם - תודה לאל!) יותר מפעם אחת. בתור זוג, בתור הורים, עם ההורים, עם הילדים, בתור סבים עם הנכדות ואצל הוריי בולט מאוד גם יישום השבועה לחברים ומכרים. האהבה, התמיכה והנתינה לא נשארו בדלת אמותהם.

הם הכירו בתור ילדים ולא נפרדו מאז ועם כל הצחוק של האחד באפריל הצליחו, בניגוד לרבים אחרים, להגיע עד הלום. הם לימדו אותי שלהיות זוג, והחיים בכלל, זו עבודה במשרה מלאה הכוללת גדילה והתפתחות משותפת, סבלנות ותמיכה אין קץ והרבה הרבה אהבה.

אני מאחלת להוריי שמכאן ולהבא תמיד הכל יהיה-

For better, for richer and in health

וכדברי תמר אחייניתי- שתלכו תמיד בדרך הפרחים ולא בדרך הקוצים!

באהבה רבה לכם הוריי היקרים עד מאוד!

 Let the party begin!!!!



 



סירופ קקאו

המתכון מכאן, והוא יצא כל כך טעים שלא שיניתי כלום!
שוקו מהסירופ הזה הינו שתייה חגיגית מאוד ללא אלכוהול לצעירים שביננו.

חומרים- מפיק קצת פחות מליטר סירופ.
1.5 כוסות מים
1.5 כוסות קקאו הולנדי איכותי ( ככול שהקקאו יותר איכותי כך הסירופ יהיה יותר טעים! )
3 כוסות סוכר
1 כפית תמצית ווניל
קורט מלח
2 כפות  סירופ תירס או גלוקוזה ( לא חובה)

הכנה-
  • מכניסים את כל החומרים לסיר בינוני.
  • מחממים תוך בחישה עד להמסת הסוכר והקקאו.
  • מרתיחים בזהירות ( להיזהר מגלישה ...) כ- 5 דקות בכדי להסמיך את הסירופ.
  • כשסמיך מורידים מהאש מסננים מאכסנים בצנצנת או בקבוק ( אפשר וכדאי להשתמש בבקבוק לחיץ- מקל על השימוש בהמשך) ומקררים.
  • לאחסן במקרר, נשמר מספר חודשים ( או שלא....)
שימושים-
  • 2 כפות סירופ לכוס חלב חם או קר לקבלת שוקו מהחלומות
  • לצקת מעל לגלידה
  • להוסיף כף או שתיים לכוס הקפה שלכם לקבלת משקה מוקה מפנק.

  
אירייש קרים ( בסגנון בייליס) תוצרת בית

השראה למתכון מכאן 
יתרונו של מתכון זה הוא שאינו מכיל ביצים ולכן נשמר זמן רב יותר.
רצוי להשתמש בוויסקי אירי אך בעיתות מצוקה וחוסר ברירה אפשר גם להשתמש בוודקה.

חומרים- לכ- 750 מ"ל
כוס וויסקי רצוי אירי ( מי שאוהב יותר אלכוהול מזמן להוסיף עוד לפי הטעם)
קופסת שמנת להקצפה ( 250 מ"ל)
פחית חלב מרוכז ממותק ( 394 גרם)
2 כפות סירופ שוקולד ( מתכון למעלה)
1 כפית תמצית ווניל
2 כפיות אספרסו מוכן או כפית נס קפה מומסת במעט מעט מים.

הכנה-
  • מעבדים את כל החומרים יחד בבלנדר.
  • מעבירים לבקבוק ומקררים היטב.
  • נשמר במקרר כחודשיים.


קאפקייקס קומות-
מנג'טים- גדולים, בינונים וקטנים
מתכונים לקאפקייק ולקרם-  1, 2, 3.




כללי-
דפי מדבקות מנתנאלה- כאן
חוטי Twine מנתנאלה- כאן
שקיות זילוף ממותק בוטיק סוכר- כאו
צנטר כוכב סגור ממותק בוטיק סוכר- כאן
             


6 תגובות:

  1. המון המון מזל טוב!! ולעוד הרבה שנים של אושר ואהבה !!
    זה מהמם ובהחלט ינוסה בקרוב!! :-)

    השבמחק
  2. איזה יופי. איזה אושר. לעוד המון שנים מאושרות יחד. והקאפקייקס שלוש קומות משגע!!!
    איריס - ביס אוף קייק

    השבמחק
  3. ממש מרשים שהורייך נשואים כל כך הרבה שנים. מאחלת לכולכם הרבה שנים של אושר ומתיקות (וכמובן שגם הקאפקייקס מאוד מרשימים :))

    השבמחק