יום שלישי, 27 בנובמבר 2012

עוגת ג'ינג'ר מופלאה



העוגה הזו תמיד מזכירה לי חורף. ברור גם למה, זו עוגה שחמתי מכינה באופן קבוע ותמיד אכלתי אותה באנגליה. ואנגליה, כמו אנגליה, היא גשומה וקרה והקיץ שלה לא יודע שהשמש צריכה לזרוח בו והטמפרטורות אמורות לעלות. לכן אצל פראן בבית עוגת ג'ינג'ר היא לכל השנה. אצלי היא שמורה לימי חורף קרים כשכל מה שרוצים בהם הוא משהו מתוק שיחמם אותנו מבפנים.

זו עוגה קלה להכנה ועסיסית, את ה- Golden Syrup שמופיע במתכון ניתן (ורצוי בשל מחירו המופרז בארץ) להמיר בסירופ תירס, גלוקוזה נוזלית, או דבש. אם בחרתם להשתמש בדבש תצא לכם עוגת דבש נפלאה שתעשה כבוד לראש השנה.


 



עוגת ג'ינג'ר של פראן

חומריםלשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית 20X30

3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס Golden syrup (או סירופ תירס או גלוקוזה)
1 כוס שמן
2 כפות אבקת ג'ינג'ר טחון
2.5 כוסות קמח תופח
1 כוס מים רותחים
1/2 כפית סודה לשתייה
זיגוג לימון( לא חובה)
1/2 כוס אבקת סוכר
1-2 כפות מיץ לימון

הכנה:
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות. לרפד תבניות בנייר אפייה
  • להקציף יחד במיקסר סוכר, ביצים, אבקת ג'ינג'ר, Golden syrup ושמן עד ליצירת תערובת אחידה.
  • לנפות את הקמח ולהוסיף בהדרגה.
  • לערבב יחד סודה לשתייה ומים רותחים ולהוסיף לבלילה ולערבב היטב.
  • מיד לצקת לתבנית האפייה ולהכניס לתנור לאפות 30- 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש. ( אם אופים את כל הבלילה יחד משך האפייה מתארך ויכול להגיע גם ל- 50 דקות)
  • לקרר היטב.
  • אם רוצים מכניסים את אבקת הסוכר לקערה קטנה ולאט לאט להוסיף את מיץ הלימון עד ליצירת תערובת אחידה במרקם של דבש. לצקת את הזיגוג מעל העוגה.
גיוונים:
  • אם רוצים ניתן להחליף את ה- Golden syrup בדבש ליצירת עוגת דבש נפלאה.
  • ניתן להוסיף כפית קינמון וקורט ציפורן טחונה לבלילה ליצירת עוגה מתובלת יותר.

לא לשכוח כוס קפה, לשבת רגל על רגל ולהנות!

3 תגובות:

  1. שלום איפה קונים golded syrop?? אני מחפש כבר המון זמן ואני לא יודע היכן ניתן למצוא בארץ רק בהזמנה מחו"ל!

    השבמחק
    תשובות
    1. golded syrop ניתן למצוא בחנויות שמתמחות באפייה - כמו לגעת באוכל וכו'( אם אגע את עיר מגוריך אולי אוכל להיות יותר מדויקת) אך כמו שכתבתי אפשר להחליף בגלוקוזה נוזלית או בסירופ תירס בהיר.

      מחק
  2. שלום! המתכון נראה נהדר.
    אני רוצה להכין את העוגה כי טעמתי לא מזמן עוגיות דבש עם ג'ינג'ר ומאוד אהבתי את זה. אבל גם לפעמים כששמים יותר מדי ג'ינג'ר לאוכל נהיה טעם של ווסאבי. 2 כפות זה לא קצת יותר מדי? האנשים שאני רוצה להכין להם את זה לא מורגלים בטעם של הג'ינג'ר יותר מדי. מה דעתך?
    תודה רבה על המתכון

    השבמחק