יום שבת, 17 בנובמבר 2012

מוס שוקולד ללא ביצים להרגיע את העצבים ( שלי לפחות)


אחרי שניסיתי לארח  את כל מי שאני מכירה אצלי בבית ואפילו הצעתי לאלו שאני כלל לא מכירה לבוא וכולם בחרו להישאר בביתם. הרגשתי שבכל זאת אני רוצה לעשות משהו בכדי להקל ולו בקצת על הימים הלא קלים שעוברים עלינו.

לעבור אחד אחד ולחבק את כולם זה לא ראלי, לכן נראה שאאלץ לחזור לדפוס הרגיל שלי והוא שהכל עובר דרך האוכל.... לכן הינה מתכון קל ומנחם שאפשר להכין במהירות ( בתקווה שלא צריך יהיה להפסיק באמצע בגלל הזעקות) לתת לו לנוח במקרר וליהנות ממנו בהפוגות.

אני מקווה שכשתטעמו ממנו תרגישו את החיבוק, האהבה והתמיכה שאני רוצה להעביר לכולם.







מוס שוקולד ללא ביצים

חומרים: לכ-6 כוסות אישיות

200 גרם שוקולד מריר
400 מ"ל חלב קוקוס ( או שמנת רגילה להקצפה)
כפית וחצי ג'לטין ( לא חובה- הסבר בגיוונים)
4 כפות אבקת סוכר
תמצית וניל

הכנה:

  • לקערה קטנה  יוצקים ככוס מחלב הקוקוס ומעל מפזרים את הג'לטין מניחים בצד לכ- 10 דקות.
  • בינתיים בסיר קטן מחממים את שארית חלב הקוקוס עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל. כאשר תערובת הג'לטין מוכנה יוצקים אותה לתוך הסיר ומערבבים היטב עד להמסה מוחלטת של הג'לטין.
  • מסירים תערובת מהגז ומוסיפים לה את השוקולד. מערבבים היטב עד להמסתו המוחלטת. 
  • יוצקים את התערובת לכוסות הגשה. אם עדין ישנם גושים בתערובת מומלץ לעבירה דרך מסננת לפני יציקתה לכוסות. מקררים היטב שעתיים לפחות.

      להגשה: אם רוצים מעטרים בקישוטי שוקולד.

גיוונים:


  • ניתן להחליף את חלב הקוקוס בשמנת להקצפה בכמות זהה ולהכין את המתכון כנ"ל.
  • לחברי הטבעונים- לא חובה להשתמש בג'לטין. ניתן פשוט להסירו מהמתכון ורק לחמם את חלב הקוקוס כולו בסיר ולהמיס לתוכו את השוקולד והסוכר.
  • אם אתם לא אוהבים שוקולד מריר ניתן להחליפו בשוקולד חלב אך במקרה זה רצוי להימנע משימוש  באבקת הסוכר שכן התוצאה עשויה להיות מתוקה מידי.
  • ניתן להוסיף כף או שתיים של ליקר קפה או שוקולד לצרכנים המבוגרים שבננו.

לימים טובים ומתוקים יותר!


2 תגובות: