יום שישי, 30 במרץ 2012

עוגיות חמאה ושקדים

כבר מזמן בקשו ממני את המתכון הזה אז הינה הוא- העוגיות שהופיע בפוסט על ה- Lemon Curd.

פסח החג שחוץ מחמץ/ מצות מתקשר עם מתנות הינה אפשרות לנצל את החמץ למתנה ממש לפני שהחג מתחיל.

כיום כשלכל כך רבים מאיתנו יש כל מה שאנחנו צריכים ואפילו כל מה שרצינו, הרבה פעמים גם דברים שאולי פעם רצינו וכבר הספקנו לשכוח למה. נראה לי שמתנות קצת איבדו מערכן. בתור ילדה אני זוכרת שפעם בשנה בדרך כלל לחגים הייתי מקבלת חבילת טושים והיות וערכם היה רב כל כך הייתי שומרת עליהם כעל בבת עיני, דואגת להחזירם לאריזה ובודקת שוב ושוב שכל הפקקים סגורים שחלילה לא יתייבשו, נהנית מכל שימוש בהם. היום עם השתלטות השוק הסיני על חיינו אפשר לקנות כל דבר בגרושים וכך גם הפך להיות היחס שלנו לחפצים סביבנו – הכל בר החלפה ו"אין דבר מחר נקנה חדש". צר לי על הדור הצעיר שהכל כל כך נגיש לו והחלומות הם כבר לא לטווח אורך.

לכן אני תמיד מעדיפה להביא איתי מתנה מעשה ידי, כך לפחות זכרון הטעם נשאר ועל טעם זה בנויות חוויות וזיכרונות שנשארים גם זמן רב לאחר שהחלק הגשמי שלהם נעלם ואיננו.

את העוגיות ניתן לארוז בצנצנת יפה ולהעניקן באהבה. הפעם המתכון גם מתאים לניצול שאריות חמץ, למי ששומר ואני מבטיחה שהעוגיות יגמרו הרבה לפני שפסח יתחיל. 






עוגיות חמאה ושקדים

חומרים-
140 גרם (כוס אחת ) קמח רגיל
40 גרם שקדים טחונים.
קורט מלח
40 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון ביצה
1-2 כפות מים קרים
חופן שביבי שקדים
אבקת סוכר

הכנה-
  • במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד לתערובת פירורית את הקמח, שקדים טחונים, קורט מלח, אבקת סוכר וחמאה.
  • מוסיפים את חלמון הביצה ורק במידת הצורך מוסיפים את המים הקרים כל פעם כף- עד ליצירת בצק אחיד יתכן שצריך יהיה ללוש אותו מעט ביד בכדי לאחדו. חשוב לא לעבד הרבה את הבצק בשלב זה בכדי לשמור על פריכות העוגיות.
  • מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפייה לעובי של כ- 3 מ"מ מרמים את נייר האפייה העליון מפזרים מעל את פרוסות השקדים ומרדדים אותם מעט לתוך הבצק.
  • חותכים את הבצק לרצועות ואותן לחתיכות קטנות יותר.
  • מעבירים את הבצק בין ניירות האפייה לתבנית אפייה ומכניסים למקרר לכ- 30 דקות.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  •  לאחר הקירור מסירים את נייר האפייה העליון ומכניסים לתנור.
  • אופים 12- 15 דקות עד שהבצק זהוב.
  • מוצאים מהתנור מקררים מעט. בעזרת סכין עוברים שוב על סימני החיתוך. בוזקים אבקת סוכר מעל ומקררים היטב.
  • ניתן לשמור בכלי אטום כשבוע.

2 תגובות: