יום שלישי, 28 בפברואר 2012

העוגייה שהתחפשה



פורים שוב הגיע- ואני שמחה לשתף אתכם בהדרכה שלי שהתפרסמה ב"מגזין המושבות" בשנה שעברה.

אם אתם רוצים לנסות לבצע את המשימה המתוקה הזו  בבית את כל החומרים ניתן למצוא בחנות ההפתעות- סער מול קיבוץ גן שמואל. חנות זו היא מערת אלדין שלי, אין סוף לחומרים ולציוד שכל מי שאוהב אפייה ובצק סוכר יכול למצוא בה.

ציוד וחומרים:                                              
                 חותכן ליצן- לקריצת העוגיות 
                 עוגיות פריכות בצורת ליצן                              
מכחול- להדבקת בצק הסוכר                           
                 מעט מרגרינה- ללישת בצק הסוכר                
                 בצק סוכר בצבעים שונים
                 צנתר (פיית זילוף)- ליצירת החיוך
                 טוש אכיל- שחור לציור העיניים
                 כלי עם מעט מיםאבקת איבוק ורודה אכילה- ליצירת סומק בלחיים (לא חובה)
                 קיסמי שיניים- להטבעת צורות

הכנה: בכדי להתחיל לעבוד עם בצק הסוכר יש להתחיל בשימון הידיים עם מעט מאוד מרגרינה וללוש את הבצק עד שהוא רך וגמיש.
בצק שאינו בשימוש צריך לשמור סגור בתוך שקית ניילון בכדי למנוע את יבושו.




מגלגלים כדור בצק סוכר בצבע גוף משטחים אותו לפיתה ומדביקים לעוגייה עם מעט מים.



בעזרת צנתר יוצרים הטבעה של הפה ואת זויות הפה מדגישים עם חוד קיסם.
עם מעט מים מדביקים כדור בצק סוכר אדום לאף. משטחים לפיתות קטנות שני כדורונים לבנים ומדביקים כעיניים. בעזרת טוש אכיל מציירים את האישונים.
מבצק סוכר חום יוצרים נחשים קטנים ומדביקים עם מעט מים לצידי הראש כשערות.
מבצק סוכר כחול יוצרים משולש ומדביקים ככובע

מגלגלים בצק סוכר כתום לנחשים ומדביקים כקישוטים לכובע. מוסיפים נקודות צהובות ופונפון ירוק לראש הכובע.                                                             לגימור מדהים מאפרים את הליצן במעט אבקה אכילה לסומק.








עוגיות פריכות

חומרים: 125 ג' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
            125 ג' סוכר
            250 ג' קמח רגיל
            1/2 כפית תמצית וניל
            2-4 כפות מים
הכנה:
  • במיקסר מערבבים יחד חמאה, סוכר וקמח עד ליצירת תערובת פירורים אחידה.
  • להוסיף תמצית וניל  ובהדרגה להוסיף את המים לפי הצורך עד ליצירת כדור בצק.
  • לשטח בצק לפיתה לעטוף בניילון נצמד ולקרר במקרר כשעה.
  • לרדד בצק לעובי של כ-1 ס"מ, מומלץ בין שני ניירות אפייה, ולקרוץ ליצנים. לסדר ברווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • לאפות ב- 180 מעלות כ-12 דקות. עד שהעוגיות זהובות. להוציאן מהתנור ולקררן היטב לפני הציפוי בבצק סוכר.
חג פורים שמח!!!


7 תגובות:

  1. איזה ליצנים מתוקים!
    רעיון מקסים לעוגיות שאפשר להוסיף למשלוח מנות.
    תודה פז

    השבמחק
  2. אתי כהן
    איזה רעיון מקסים למשלוח מנות
    וליצירה ביחד עם הילדים
    תודה לך חג שמח

    השבמחק
  3. מה המחיר של הערכה?

    השבמחק
  4. היי, המספר שלי הוא 052307934 ואני אשמח לתת לך את כל הפרטים שצריך.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי חסרה ספרה במספר הפלאפון שלך...

      מחק
    2. נכון - 0523607934 זה המספר הנכון והמלא :-)

      מחק