יום שישי, 11 בנובמבר 2011

לחמניות כדורי פסטו


לפעמים הדברים הקטנים הם שמרגשים אותנו ביותר. כל מי שמכיר אותי יודע כבר שאני אוהבת לאפות - אפייה וקינוחים מסתדרים איתי טוב, ולכן תמיד כשאני מוזמנת לאירוע ושואלת מה להביא, התשובה הקבועה היא: "את אחראית על הקינוח!"
אני לא יכולה לתאר את ההתרגשות שלי שלפגישה השנתית של "פורום הנשים זיכרון יעקב" הוטל על הקבוצה שאני חברה בה "מדברות עסקים"  דווקא להכין את המלוחים לאירוע.
פורום הנשים של זיכרון הינו ארגון התנדבותי ברוך שפועל בסיוע המועצה למען נשים בתחומי חברה, תרבות ויזמות. קבוצת "מדברות עסקים " מיועדת לנשים יזמיות ובעלות עסקים, וכן כולן מוזמנות להתארח בקבוצה על מנת לבחון את האפשרות להצטרף כחברה מן המניין ולקבל תמיכה, יעוץ והדרכה מקצועית לגבי ניהול עסק עצמאי וכל המשתמע מכך.
היות ולחם כדורי הפסטו זכה להצלחה גדולה באותו ערב אני מנצלת את ההזדמנות הזו להעביר לכל מי שרצתה את המתכון וכן את תודתי הכנה לגניה וינשטוק, ענת כהן, שרונה נשר, קרן בוטל, דגנית קורן וכל שאר הנשים הנפלאות שמקדישות מזמנן ומהידע המופלא שלהן למען הקהילה שלנו...






לחמניות כדורי פסטו

חומרים: לכ- 24 לחמניות                                   
1 ק"ג קמח
כף סוכר
2 שקיות שמרים יבשים (22 גר' )
2 כפיות מלח
150 גר' חמאה
2/3 כוס חלב
1/2 כוס מים
4 ביצים בטמפ' החדר
למילוי/ ציפוי: ממרח פסטו/ ממרח עגבניות מיובשות/       ממרח טפנד
מעט שמן זית
גבינת פרמזן מגוררת לפי הטעם


הכנה:

  • בקערת מיקסר  לנפות יחד 41/2 כוסות קמח, מלח, סוכר ושמרים.
  • בקערה קטנה לטרוף את הביצים.
  • בקערה שלישית להמיס יחד במיקרו חמאה וחלב. כשהחמאה נמסה להוסיף 1/2 כוס מים. לקרר מעט.
  • תוך לישה במיקסר להוסיף ביצים ותערובת חמאה. בהדרגה להוסיף את שארית הקמח רק עד ליצירת בצק חלק אוורירי וקצת דביק (אין בהכרח צורך להוסיף את כל הקמח). ללוש עוד כ- 5 דקות במיקסר או כ- 10 דקות ביד.
  • להעביר את הבצק לקערה משומנת לכסות אותה בניילון נצמד ומגבת מטבח. להניח במקום חמים לתפיחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. ( או להתפיח את הבצק לילה שלם במקרר.  לתת לבצק לנוח כ-30 דק' בטמפרטורת החדר לפני המעבר לשלבים הבאים).
  • לערבב יחד את הממרח שבחרתם עם מעט שמן זית וגבינת הפרמזן בקערה קטנה.
  • לשמן 2 תבניות שקעים של מאפנס בשמן קנולה או חמאה.
  • כשהבצק תפוח, לוקחים חתיכות קטנות ממנו מכדררים לכדור בגודל של עגבניית שרי וכל כדור מגלגלים בתוך קערת הרוטב עד לציפוי נדיב.
  • בכל שקע של התבנית מניחים כ- 6-5 כדורונים  תלוי גודלם.
  • בסיום הגלגול ומילוי השקעים לחסות את התבנית במגבת ולתת לבצק לתפוח כ- 40 דק' נוספות.
  • לחמם תנור ל-200 מעלות.
  • כשהתנור חם לפזר מעל עוד מעט גבינת פרמזן.
  • להכניס לתנור ולאפות כ- 15 דק' עד שהלחמניות זהובות והמטבח מתמלא בריח שאין לעמוד בפניו.
  • את הלחמניות שלא אכלתם מיד ניתן להקפיא כשהן סגורות בקופסה אטומה ולהפשיר מחוץ למקרר ולפני האכילה לחממן ב-180 מעלות כ-5 דקות. הלחמניות נהדרות לברנץ מושקע, במקום סנדוויץ לביה"ס וסתם כפינוק.



בתאבון!




          


2 תגובות:

  1. תשמעי אני חייבת להגיד שהפעם באמת הצלחת להפתיע אותי. כל מי שמכיר אותי יודע שאני ממש אוהבת פסטו, והמתכון הזה שלך בא ממש במקום. תודה.

    השבמחק
  2. תודה רבה לך מכונת קפה :-) אני מקווה שנהנת מהמתכון.
    שבת שלום
    פז

    השבמחק