יום ראשון, 28 באוגוסט 2011

ארטיקים של סוף הקיץ

עובר עלינו ועל המדינה קיץ סוער ומלא שינויים חברתיים וגם עם הפירות נעשה צדק שכן מחירם השנה ירד משמעותית- במיוחד בהשוואה לשנה שעברה. בביקורנו בקיץ שעבר באנגליה נכנסנו לסופר, אחד הנחשבים שבהם, וכמעט נפלתי מרגלי כשגיליתי שמחיר הנקטרינות שהגיעו כמוני כל הדרך מישראל לאנגליה, היה זול בהרבה ממחירם בסופר המקומי שלי.  אחרי שאת מרבית הקיץ שרדנו ללא פירות קיץ כי כבר בתחילתו החלטתי שכל פרי שעולה יותר מ- 10 ₪ לקילוגרם לא מגיע איתי הביתה, כמובן שהתנפלתי על הנקטרינות האלו כמוצאת שלל רב.

והיום הדברים שונים אפשר לקנות פירות ושוב קונים אולי קצת יותר משאפשר לצרוך. לכן אם גם לכם יש פירות קיץ נפלאים שכבר עברו את שעתם הטובה ביותר אני מציעה לכם מתכונים קלים, מרעננים וקפואים לשימוש בעודפי הפירות. ניתן לגוון בשילובים, להקפיא בשכבות ולהתפרע עם התוספות.
אם כך קדימה לפני שנגמר הקיץ הזה ואיתו הפירות הנפלאים שלנו.





ארטיקים של סוף הקיץ

אם במקרה הפירות אינם מתוקים מספיק ניתן להמתיקם בסירופ סוכר. כל מה שצריך זה להרתיח יחד כמות זהה של סוכר ומים (למשל כוס) בהתחלה על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ואחר כך על אש גבוהה יותר במשך כ-5 דקות להסיר מהאש ולקרר היטב. במתכונים אפשר להוסיף את הסירופ אך לא חובה, תלוי בטעמכם האישי.

אבטיח ופירות אחרים

חומרים: אבטיח בשל חתוך לקוביות
             פירות שונים כגון- מנגו בקוביות קטנות
             פרוסות דקות של נקטרינות או אפרסקים
               פירות יער קפואים וכדומה
              סירופ סוכר ( הוראות הכנה בהקדמה- לא חובה)
הכנה:

  • לרסק אבטיח בבלנדר אם רוצים להוסיף סירופ סוכר לפי הטעם.
  • להעביר נוזל אבטיח דרך מסננת דקה- הנוזל שיוצא מדהים בטעמו ובצבעו האדום העז.
  •  בכוסות קטנות לסדר קצת מהפירות החתוכים. לצקת מעל את מיץ האבטיח.
  • להקפיא כשעה ולהכניס מקל לארטיקים.
  •  להמשיך להקפיא כל הלילה או מינימום 4 שעות.


מילון ונענע

חומרים: מלון חתוך לקוביות
              ככף נענע קצוצה דק (לא להפריז בכמות שכן לנענע נטייה להשתלט על הטעם)
              סירופ סוכר- לפי הטעם
הכנה:

  •  לרסק את המלון והנענע בבלנדר אם יש צורך להוסיף מעט סירופ סוכר
  •  לצקת לכוסות קטנות.
  • להקפיא כשעה ולהכניס מקל לארטיקים.
  • להמשיך להקפיא כל הלילה או מינימום 4 שעות.
.

פירות יער ויוגורט

חומרים: שקית פירות יער קפואים
             2 מיכלי יוגורט
             סירופ סוכר – לפי הטעם
             מעט תמצית וניל
הכנה:

  • לרסק את פירות היער והיוגורט בבלנדר אם יש צורך להוסיף מעט סירופ סוכר.
  • לצקת לכוסות קטנות.
  •  להקפיא כשעה ולהכניס מקל לארטיקים.
  • להמשיך להקפיא כל הלילה או מינימום 4 שעות.


תנו לדמיון לעבוד לרוויה!
לחיי מהפכות שקטות ויפות כמו שעוברות עלינו בימים אלו!

2 comments: