יום שבת, 31 בדצמבר 2011

שנה טובה וספל עוגת שוקולד


מתכון זה והתוכן המצורף פורסמו שנה שעברה במדור שלי במגזין המושבות בזכרון. קראתי אותו וחשבתי ששווה להתייחס לדברים גם השנה. המתכון הזה כבר התפרסם רבות מאז בבלוגים שונים ואפילו בספרים ( כמו- בסודות מתוקים של קרין גורן) ולמרות הכל הינה הוא שוב על הדברים טובים אפשר לחזור גם פעמיים. 
שנה אזרחית טובה, מתוקה ומלאה בחדשות טובות לכולנו

10 דברים שאיתם חייבים לדעתי להתחיל את השנה:

1.   להיות אופטימים- להאמין תמיד שמה שלא נעשה נצליח ועל הצד הטוב ביותר!
2.   לרצות ללמוד משהו חדש כל יום- מניסיון, מפתיע כמה אפשר ללמוד וממי.
3.   לדייק במעשינו, דיוק מלווה בהרגשת סיפוק.
4.   לשמוח על הדברים הקטנים: מתנה, חיוך, כוס קפה שהגיעה בדיוק בזמן....
5.   לעזור לאחרים להרגיש טוב, לא צריך ללכת רחוק אפשר גם לשמח את הקרובים לנו.
6.   להנות מהרגע, בנימה פסימית- מי יודע מה יקרה אחר כך?
7.   לשאוף לחיים מאוזנים ובריאים- "נפש בריאה בגוף בריא" או "הכל במידה" או "לקחת קצת ממה שרע לנו    אבל מה זה טעים!"
8.   להפתיע- את עצמינו  ואחרים בדברים קטנים ומשמחים.....
9.   להתחייב- רק למה שממש חשוב לנו... ולהתחיל בקטנה- רוצה להיות קונדיטור? תתחיל לאפות Cup Cake.
10. להכין ספל עוגה חמה וטעימה- וכל 10 הנקודות הנ"ל יתגשמו ב- 5 דקות.





ספל עוגת שוקולד

חומרים:
4 כפות קמח תופח
4 כפות סוכר
2 כפות שוקולית (או קקאו למי שאוהב פחות מתוק)
1 ביצה
3 כפות שמן קנולה
3 כפות מים
מעט תמצית וניל
  
הכנה:

  • לתוך ספל קפה גדולה מכניסים את כל החומרים מערבבים היטב עד ליצירת בלילה אחידה.
  • מכניסים את הספל למכשיר המיקרו ומפעילים בעוצמה מלאה למשך 3 דקות.
  • מגישים מיד עם כדור גלידה וניל או שוקולד מעל או עם אבקת סוכר פזורה מעל.
  • הכמות הזו מספיקה לשני אנשים ואפילו ליותר.
  • למתכון ללא גלוטן- להחליף את הקמח התופח בקמח  לעוגה ללא גלוטן ( כמו קונדיטור) + 1/2 כפית אבקת אפייה.
  • שימו לב שהספל לא מלא מידי, 2/3 ולא טיפה יותר, אחרת הבלילה גולשת לכן מומלץ להניח צלחת מתחת ליתר ביטחון.
  • ישנם מתכונים רבים דומים באינטרנט זהו המתכון המשודרג שלי.



5 תגובות:

  1. בהחלט צודקת, ממש נהינתי לקרוא את העצות השימושיות והנכונות שלך, שתהיה לכולנו שנה אזרחית טובה וברוכה.

    השבמחק
  2. עובד...... וטעים!!!!!!!!!! תודה רבה לך על המתכון.

    השבמחק
  3. הטעם עצמו טעים אבל המרקם יצא לי צמיגי וקשה
    מה עושים?

    השבמחק