יום שלישי, 29 בספטמבר 2015

תפוחי אדמה גרסה ב'

אני מאוד משתדלת לתכנן מראש מה יהיו המתכונים שאני אכניס לבלוג. אך תמיד כל תוכנית היא בסיס לשינויים. הפעם השינוי היה בשל ביקור בפאב מקסים וקטן בחיפה, כבר כמה שנים ששמעתי עליו ובעיקר על תפוחי האדמה המופלאים שהם מגישים ושבוע שעבר סוף סוף הגעתי אליו... כמובן שהתפ"א היו בתוך ההזמנה ואז התחילו נסיונות הניחוש של איך , אבל באמת איך הם מכינים אותם וכמובן שלא שאלתי ( בעיקר כי אני אוהבת אתגרים... טוב וקצת גם מתביישת...) ואכלנו מנה אחת ואז הזמנו אחת נוספת....

המתכון הזה הוא הניסיון שלי לשחזר את הטעמים שהיו במנה הזו, יצא קרוב ומעולה גם אם לא בדיוק אותו הדבר.

חשוב שחיתוך תפוחי האדמה לא יהיה אחיד, חשוב להשאיר את הקליפה חשוב להיות נדיבים עם השמן אך לא להגזים, שהשמן יעטוף בשכבה דקה את התפ"א ושהוא יהיה חם מאוד מאוד כשמכניסים אליו את תפוחי האדמה.

אל תוותרו על התיבול לאחר ההשחמה זה התוספת שהופכת תפוחי אדמה טעימים לתפוחי אדמה נפלאים.




תפוחי אדמה גרסה ב'- התפ"א של ג'ק

חומרים-

2 תפוחי אדמה לפחות לכל סועד ( אני הכנתי כ- 12 תפ"א בינונים ל- 5 סועדים)- רצוי עם קליפה אדומה כגון דזירה
1/3 כוס שמן- השתמשתי בתערובת של שמן זית ושמן חמניות אך אפשר גם שמנים מסוגים אחרים.
לאחר האפייה-
פטרוזליה ( לכמות שהכנתי השתמשתי בשני חופנים גדושים)
שום כתוש טרי  ( לכמות שהכנתי השתמשתי ב- 6 שיני שום)
מלח גס
מיונז מתובל- ( לא חובה)
½ כוס מיונז
מעט מלח
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או כפית חרדל וכפית קטשופ

הכנה-
  • חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות לא אחידות ( משאירים קליפה על התפ"א) הכי גדול בגודל של 4 ס"מ- חשוב שיהיו עוביים וצורות שונים.
  • מכסים את חתיכות תפוחי האדמה במים קרים למשך שעתיים לפחות ( לא יותר מ-4 שעות)
  • לאחר שעתיים ( או כשעתיים לפני שרוצים להגיש אותם) מחממים תנור ל- 190 מעלות מכניסים לתנור תבנית עם דפנות ובתוכה השמן שבחרנו. מחממים היטב .
  • בינתיים מסננים את תפוחי האדמה מהמים וכאשר השמן חם מאוד ( מאוד) בזהירות רבה מוציאים את התבנית מהתנור ומעברים לתוכה את התפ"א החתוך. מערבבים אותם היטב בתוך השמן ומחזירים מיד לתנור.
  • אופים כשעה וחצי – עד שתפוחי האדמה שחומים- בשל הבדלי הגודל יהיו חלקם שחומים יותר וחלקם פחות וזה מאפשר השגת מגוון טעמים ומרקמים באותה הקערה.
  • בזמן שתפוחי האדמה בתנור קוצצים דק את הפטרוזיליה, כותשים את השום ומתבלים בנדיבות במללח גס. מערבבים הכל היטב כך שלא יהיו גושי שום גדולים מידי.
  • אם רוצים מערבבים יחד את מרכיבי המיונז ומעבירים לכלי הגשה קטן.
  • מיד כאשר התפ"א מוכן מעבירים אותו לתוך קערת השום ומערבבים היטב.
  • מגישים מיד עם או בלי מיונז מתובל.

 את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.
אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם, הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות 
משהו? היה משהו לא ברור? כתבו לי בתגובות כך שאדע.

בתאבון
פז

אין תגובות:

פרסום תגובה