יום שבת, 26 בספטמבר 2015

מיני קציץ בשר

יש מאכלים עם שמות שלא עושים להם חסד, ה- Meatloaf  לא באנגלית ובטח לא בעברית- קציץ בשר ?! קלופס?! מי בכלל רוצה לאכול משהו שזהו שמו..... אבל, אבל גדול זה ממש ממש טעים. דחוף צריך למצוא שם מושך ומפרגן לקציצה ( אני מכינה אותם בגירסה המיני שלהם) העסיסית, מלאת הטעמים והנפלאה הזו!!!

יש יתרונות רבים למנה זו שבנוסף לטעם נפלא היא אינה מטוגנת, מה שאומר שמכניסים אותה לתננור ואין צורך לעמוד ליד מחבת מלאה שמן ולטרוח. היא קופאת מצויין כך שישר אפשר להכין כמות כפולה, ואף משולשת, ויש אוכל בכוננות לשעת חירום קולונרי.


אפשר להגישה חמה עם תוספת של פירה או תפוחי אדמה בתנור או פתיתים או אורז או.... בקיצור מה שאוהבים או וכך אנחנו אוהבים אותה על תקן המבורגר עם לחמניה וחרדל ומיונז ( הקטשופ כבר בפנים) וחסה ועגבניה ומלפפון חמוץ ויש ארוחה ויש לנו נפלאה עם או בלי תפוחי אדמה בתנור.




Mini Meatloaf   מיני קציץ בשר
חומרים- לכ- 20 קציצות

1 ק"ג בשר בקר טחון
2 ביצים
2 כפיות שטוחות של מלח
4 מלפפונים במלח קצוצים דק
1/3 כוס צלפים במלח- שטופים וקצוצים דק
2 בצלים בינונים קצוצים דק
2 כפות קטשופ
1 כף רוטב ווסטרשייר
לציפוי- ( לא חובה אך מומלץ בחום)
2 כפות קטשופ
2 כפיות דבש או סוכר חום

הכנה-

  • לחמם תנור ל- 230 מעלות.
  • לערבב יחד את כל חומרי הקציץ.
  • לכדרר לכדורים בקוטר של כ- 5 ס"מ. לסדר במרווחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • לערבב יחד היטב את חומרי הציפוי ולמרוח שכבה דקה על כל כדור.
  • לאפות 20 דקות בתנור שחומם מראש להוציא ולהגיש חם או בטמפרטורת החדר. ( אם משתמשים במדחום לבדיקת מוכנות הקציץ החום במרכז הקציץ צריך להיות 70 מעלות- יותר חם והקציץ יוצא מיובש)
הגשה-

  • עם פירה תפוחי אדמה ו/או בטטה וסלט ליד.
  • בתוך לחמניה קטנה עם מעט חרדל ו/ או מיונז, עגבניה פרוסה דק, מלפפון חמוץ פרוס, פרוסות בצל סגול, חסה וליד מקלות תפוחי אדמה אפויים בתנור ( צ'יפס ידידותי למשקל)
את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.
אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם, הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות 
משהו? היה משהו לא ברור? כתבו לי בתגובות כך שאדע.

בתאבון

פז

אין תגובות:

פרסום תגובה