כבר זמן רב עבר מאז שראיתי לראשונה מרנגים עם הטבעות מקסימות בתחתיתם והמון זמן תהיתי איך עושים זאת. עכשיו לקראת הבת מצווה של תמי ביתי הבכורה ניסיתי מגוון אפשרויות ואני יותר משמחה לבשר לכם שמצאתי את הדרך וראיתי את האור.
כל מה שצריך הוא מתכון טוב למרנג ודפי שקף לשוקולד. דפים אלו מיועדים להטבעת דוגמאות על שוקולד. היות וכדי לעבוד איתם השוקולד צריך להיות נוזלי הדוגמה מועברת בעזרת טמפרטורה מספיק גבוהה של השוקולד.
לכן כל מה שצריך הוא לאפות את המרנגים על השקף בטמפרטורה של 80 מעלות והפלא ופלא יוצא מרנג מקושט וחגיגי.
את השקפים ניתן לקנות בחנויות המתמחות- אני קניתי את השקפים ממערת אלדין שלי- סער בגן שמואל
את ההדרכה להכנת המרנג המושלם קיבלתי מחברתי ואחותי היקרה מירב.
מרנג שוויצרי
חומרים- על כל כמות חלבון- כמות כפולה של סוכר
(למשל- 100ל- גרם חלבון צריך 200 גרם סוכר)
תמציות צבע וטעם לפי ראות עינכם
- מחממים תנור ל- 80 מעלות
- בבן מרי ( קערה על סיר עם מעט מים - שלא נוגעים בקערה) מניחים את החלבונים והסוכר. מחממים בעדינות עד שהסוכר נמס לגמרי בתוך החלבון.
- בינתיים מכינים תבניות אפייה מרופדות בשקף הנבחר או פשוט נייר אפייה.
- מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומקציפים עד ליצירת קצף יציב וחזק.
- מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים את המרנג על נייר האפייה.
- אופים את המרנגים כשעתיים עד שהם נפרדים מהנייר בקלות והם יבשים בפנים לגמרי.
- מוציאים מהתנור מקררים לגמרי והם מוכנים לשימוש.
המון נשיקות ממני- מקושטות ולא .....
נראה מעולה! אין עליך!
השבמחקהולכת לנסות גם...
באיזו טמפ אופים אותם?
מדהים. איך אני אוהבת נשיקות. ממש מחזיר אותי לילדות שלי. הולכת להכין לי גם כן.
השבמחקתודה רבה בנות- אני שמחה שאהבתן.
השבמחקסיגי הטמפ' 80 מעלות
נראה מפתה ביותר.
השבמחקאת הדוגמאות על השקף מדפיסים לבד או שהוא מגיע מוכן עם דוגמאות?
רחלי את הדפים אפשר לקנות מוכנים - דפי טרנספר לשוקולד בחנויות המתמחות באפייה וכו'. וגם אפשר להזמין בעיצוב שלך מ "סער בגן שמואל"
השבמחקאפשר לקנות נשיקות מוכנות ולחמם עוד כמה דקות על השקף הזה?
השבמחקזה עובד גם עם עוגיות "רגילות",...?
לגבי לחמם נשיקות מוכנות על השקף- צריך לבדוק שהתחתית שלהם ישרה לגמרי ומנחת לגמרי על השקף אחרת זה לא יצא יפה.- זה ניסוי שצריך לעשות.
מחקלגבי עוגיות רגילות התשובה היא לא!!! עוגיות אופים בחום גבוהה יחסית 180-200 והשקפים טובים לתנור רק עד חום של 100 מעלות!!!
מקווה שענית לך על השאלות.
אם רוצים נשיקות צבעוניות באיזה שלב מוסיפים את הצבע מאכל? וכמה טיפות ממנו צריך לשים?
השבמחקתודה מראש וחג שמח
היי מירה,
מחקאם רוצים להוסיף צבע מאכל צריך להוסיף אותו בסוף ההקצפה.
מומלץ להשתמש בצבע במרקם של ג'ל ולא בצבעים הנוזלים מהסופר. ולא להוסיף יותר מידי ממנו לתערובת שכן אז המרקם עשוי להשתנות.
אם את מעונינת גם בהדפס יש לשים לב ולהתמש בדף טרנספר שיתאים לצבע ( כלומר לבן)- שיראו אותו על הנשיקות.
מקווה שעזרתי
חג שמח
האם ניתן גם אצלך להדפיס את הדפים ללא הנשיקות על פי כיתוב אישי? ואם כן כמה זה עולה?
השבמחקשרון, לי אין איך להדפיס את הדפים אך ל"סער" בגן שמואל יש אפשרות כזו.
מחקמקווה שזה עוזר לך.
מתוק מתוק
השבמחקתודה רבה :-)
מחקהיי ,נראה מדליק. אני גרה במיאמי ורציתי להבין מה זה בדיוק הדף טרנספר.האם זה הדף שעשוי פלסטיק עם הדפסת שוקולד בצבעים שונים שמורחים עליו שוקולד נמס לדוגמא? אם כן אין בעיה שזה ימס או ישרף(הדף פלסטיק). תודה,שרון
השבמחקהיי שרון,
מחקמדובר בדיוק בדף שתארת, אלו הנמכרים בארץ טובים עד לטמפרטורה של 100 מעלות צלזיוס והיות ואת הנשיקות אני אופה בטמפרטורה של 80 מעלות אין בעיה איתם בתנור בחום כזה. תבדקי אצלכם מה הטמפרטורת מקסימום לדפים, את הנשיקות ניתן גם לאפות ב- 50 מעלות אך אז האפייה נמשכת זמן רב יותר.
מקווה שעזרתי לך
בהצלחה
פז
יצאו ממש יפים
השבמחקאת יכולה לעלות תמונה של הפיה המזלפת כוכב כזה יפה
וגם מה המספר/גודל ?
הינה הצנטר שאני משתמשת בו- צנטר כוכב פתוח עם הרבה בליטות משוננות- נותן קוים עדינים
מחקhttp://www.motek-cakes.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=858&category_id=28&keyword=%D7%A6%D7%A0%D7%98%D7%A8&option=com_virtuemart&Itemid=60
היי פז- האם ניתן לייצר דף טרנספר לבד בבית?
השבמחקהיי חן,
מחקאם יש לך מדפסת לדפים אכילים אז אפשר. קונים דפי טרנספר ריקים ( יש חברות שמוכרות אותם ) ומדפיסים כמו נייר אכיל.
אם אין מדפסת כזו אז אין לי מושג :-(
היי
השבמחקמדהים!
לא ממש הבנתי איך שמים את הדפים..
ניר אפייה ומעליו שקף?
ז"א את המרנג מזלפים על השקף? או על הנייר אפייה?
חח לא ממש הבנתי את סדר הדפים
הסדר הוא- תבנית עליה נייר אפייה, על נייר האפייה השקף ( כשצידו המחוספס כלפי מעלה) ומעל הכל מזלפים את הנשיקות.
מחקמקווה שזה עזר
פז
היי,
השבמחקהאם זה כמו השקף המודפס לשוקולד ?
כן בדיוק זה :-)
מחקהיי, נראה מעולה!
השבמחקשאלה קטנה-
איך העמידות של הנשיקות? הרי ללא ההדפס בקופסא אטומה הן יכולות להחזיק שבועות רבים..השאלה היא האם ההדפס מכניס להם לחות? הדיו מתפרש? זה משנה את העמידות של הנשיקות איכשהו?
תודה:)
היי הודיה,
מחקמנסיון ההדפס לא משנה את עמידות הנשיקות כל עוד הן יובשו לגמרי באפייה. אלו שהכנתי החזיקו גם שבועות רבים ( מה שנשאר :-) )
אבל בימים לחים כמו הימים האלו הרבה יותר קשה ליבש אותן לגמרי. רצוי לעבוד עם מזגן ומיד כשהן מתקררות לארוז אותן בכלי אטום היטב.
וואוו פז את מקסימה !!!
השבמחקתודה על הפירוט ו התשובות לכולם למדתי המון
תודה רבה :-)
מחקאני מאוד שמחה לדעת שזה עוזר.
האם אפשר לאפות את טרספר על עוגיות תודה שושי
השבמחקלא ניסיתי מעולם.
מחקחשוב רק שטמפרטורת האפייה לא תעלה על 100 מעלות וזה לרוב נמוך מידי לעוגיות.
היי אתמול הכנתי נשיקות אמרו לי להכין אותם ב130 מעלות ל3 שעות אחרי שעה הם נשרפו וגם ניסיתי ב80 מעלות וחצי גם נשרפו וחצי לא יש לך עצה בשבילי תודה
השבמחקהיי הדסה,
מחקאני אופה ב- 80 מעלות את יכולה לנסות בטורבו. ואולי לבדוק תוך כדי מה מצבם אם הם משחימים מידי כדי להוריד את הטמפרטורה עוד. בנוסף כל תנור מחמם מעט שונה- יתכן ששלך מחמם יותר מידי וכדאי מראש להוריד טמפרטורה עוד וגם לסובב את התבנית במהלך האפייה כדי שכל הנשיקות יאפו באופן שווה.
ודרך אגב אני ילדה בת 12
השבמחק