יום רביעי, 18 באפריל 2012

נשיקות עם הדפס- באהבה!

כבר זמן רב עבר מאז שראיתי לראשונה מרנגים עם הטבעות מקסימות בתחתיתם והמון זמן תהיתי איך עושים זאת. עכשיו לקראת הבת מצווה של תמי ביתי הבכורה ניסיתי מגוון אפשרויות ואני יותר משמחה לבשר לכם שמצאתי את הדרך וראיתי את האור.

כל מה שצריך הוא מתכון טוב למרנג ודפי שקף לשוקולד. דפים אלו מיועדים להטבעת דוגמאות על שוקולד. היות וכדי לעבוד איתם השוקולד צריך להיות נוזלי הדוגמה מועברת בעזרת טמפרטורה מספיק גבוהה של השוקולד.

לכן כל מה שצריך הוא לאפות את המרנגים על השקף בטמפרטורה של 80 מעלות והפלא ופלא יוצא מרנג מקושט וחגיגי.
את השקפים ניתן לקנות בחנויות המתמחות- אני קניתי את השקפים ממערת אלדין שלי- סער בגן שמואל
את ההדרכה להכנת המרנג המושלם קיבלתי מחברתי ואחותי היקרה מירב.




מרנג שוויצרי

חומרים- על כל כמות חלבון- כמות כפולה של סוכר
              (למשל- 100ל- גרם חלבון צריך 200 גרם סוכר)
              תמציות צבע וטעם לפי ראות עינכם
 הכנה-
  • מחממים תנור ל- 80 מעלות
  • בבן מרי ( קערה על סיר עם מעט מים - שלא נוגעים בקערה) מניחים את החלבונים והסוכר. מחממים בעדינות עד שהסוכר נמס לגמרי בתוך החלבון.
  • בינתיים מכינים תבניות אפייה מרופדות בשקף הנבחר או פשוט נייר אפייה.
  • מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומקציפים עד ליצירת קצף יציב וחזק.
  • מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים את המרנג על נייר האפייה.
  • אופים את המרנגים כשעתיים עד שהם נפרדים מהנייר בקלות והם יבשים בפנים לגמרי.
  • מוציאים  מהתנור מקררים לגמרי והם מוכנים לשימוש.
המון נשיקות ממני- מקושטות ולא .....

32 תגובות:

  1. נראה מעולה! אין עליך!
    הולכת לנסות גם...
    באיזו טמפ אופים אותם?

    השבמחק
  2. מדהים. איך אני אוהבת נשיקות. ממש מחזיר אותי לילדות שלי. הולכת להכין לי גם כן.

    השבמחק
  3. תודה רבה בנות- אני שמחה שאהבתן.
    סיגי הטמפ' 80 מעלות

    השבמחק
  4. נראה מפתה ביותר.
    את הדוגמאות על השקף מדפיסים לבד או שהוא מגיע מוכן עם דוגמאות?

    השבמחק
  5. רחלי את הדפים אפשר לקנות מוכנים - דפי טרנספר לשוקולד בחנויות המתמחות באפייה וכו'. וגם אפשר להזמין בעיצוב שלך מ "סער בגן שמואל"

    השבמחק
  6. אפשר לקנות נשיקות מוכנות ולחמם עוד כמה דקות על השקף הזה?
    זה עובד גם עם עוגיות "רגילות",...?

    השבמחק
    תשובות
    1. לגבי לחמם נשיקות מוכנות על השקף- צריך לבדוק שהתחתית שלהם ישרה לגמרי ומנחת לגמרי על השקף אחרת זה לא יצא יפה.- זה ניסוי שצריך לעשות.
      לגבי עוגיות רגילות התשובה היא לא!!! עוגיות אופים בחום גבוהה יחסית 180-200 והשקפים טובים לתנור רק עד חום של 100 מעלות!!!
      מקווה שענית לך על השאלות.

      מחק
  7. אם רוצים נשיקות צבעוניות באיזה שלב מוסיפים את הצבע מאכל? וכמה טיפות ממנו צריך לשים?
    תודה מראש וחג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מירה,
      אם רוצים להוסיף צבע מאכל צריך להוסיף אותו בסוף ההקצפה.
      מומלץ להשתמש בצבע במרקם של ג'ל ולא בצבעים הנוזלים מהסופר. ולא להוסיף יותר מידי ממנו לתערובת שכן אז המרקם עשוי להשתנות.
      אם את מעונינת גם בהדפס יש לשים לב ולהתמש בדף טרנספר שיתאים לצבע ( כלומר לבן)- שיראו אותו על הנשיקות.
      מקווה שעזרתי
      חג שמח

      מחק
  8. האם ניתן גם אצלך להדפיס את הדפים ללא הנשיקות על פי כיתוב אישי? ואם כן כמה זה עולה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שרון, לי אין איך להדפיס את הדפים אך ל"סער" בגן שמואל יש אפשרות כזו.
      מקווה שזה עוזר לך.

      מחק
  9. היי ,נראה מדליק. אני גרה במיאמי ורציתי להבין מה זה בדיוק הדף טרנספר.האם זה הדף שעשוי פלסטיק עם הדפסת שוקולד בצבעים שונים שמורחים עליו שוקולד נמס לדוגמא? אם כן אין בעיה שזה ימס או ישרף(הדף פלסטיק). תודה,שרון

    השבמחק
    תשובות
    1. היי שרון,
      מדובר בדיוק בדף שתארת, אלו הנמכרים בארץ טובים עד לטמפרטורה של 100 מעלות צלזיוס והיות ואת הנשיקות אני אופה בטמפרטורה של 80 מעלות אין בעיה איתם בתנור בחום כזה. תבדקי אצלכם מה הטמפרטורת מקסימום לדפים, את הנשיקות ניתן גם לאפות ב- 50 מעלות אך אז האפייה נמשכת זמן רב יותר.
      מקווה שעזרתי לך
      בהצלחה
      פז

      מחק
  10. יצאו ממש יפים

    את יכולה לעלות תמונה של הפיה המזלפת כוכב כזה יפה

    וגם מה המספר/גודל ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הינה הצנטר שאני משתמשת בו- צנטר כוכב פתוח עם הרבה בליטות משוננות- נותן קוים עדינים
      http://www.motek-cakes.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=858&category_id=28&keyword=%D7%A6%D7%A0%D7%98%D7%A8&option=com_virtuemart&Itemid=60

      מחק
  11. היי פז- האם ניתן לייצר דף טרנספר לבד בבית?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי חן,
      אם יש לך מדפסת לדפים אכילים אז אפשר. קונים דפי טרנספר ריקים ( יש חברות שמוכרות אותם ) ומדפיסים כמו נייר אכיל.
      אם אין מדפסת כזו אז אין לי מושג :-(

      מחק
  12. היי
    מדהים!
    לא ממש הבנתי איך שמים את הדפים..
    ניר אפייה ומעליו שקף?
    ז"א את המרנג מזלפים על השקף? או על הנייר אפייה?
    חח לא ממש הבנתי את סדר הדפים

    השבמחק
    תשובות
    1. הסדר הוא- תבנית עליה נייר אפייה, על נייר האפייה השקף ( כשצידו המחוספס כלפי מעלה) ומעל הכל מזלפים את הנשיקות.
      מקווה שזה עזר
      פז

      מחק
  13. היי,
    האם זה כמו השקף המודפס לשוקולד ?

    השבמחק
  14. היי, נראה מעולה!
    שאלה קטנה-
    איך העמידות של הנשיקות? הרי ללא ההדפס בקופסא אטומה הן יכולות להחזיק שבועות רבים..השאלה היא האם ההדפס מכניס להם לחות? הדיו מתפרש? זה משנה את העמידות של הנשיקות איכשהו?

    תודה:)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הודיה,
      מנסיון ההדפס לא משנה את עמידות הנשיקות כל עוד הן יובשו לגמרי באפייה. אלו שהכנתי החזיקו גם שבועות רבים ( מה שנשאר :-) )
      אבל בימים לחים כמו הימים האלו הרבה יותר קשה ליבש אותן לגמרי. רצוי לעבוד עם מזגן ומיד כשהן מתקררות לארוז אותן בכלי אטום היטב.

      מחק
  15. וואוו פז את מקסימה !!!
    תודה על הפירוט ו התשובות לכולם למדתי המון

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :-)
      אני מאוד שמחה לדעת שזה עוזר.

      מחק
  16. האם אפשר לאפות את טרספר על עוגיות תודה שושי

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי מעולם.
      חשוב רק שטמפרטורת האפייה לא תעלה על 100 מעלות וזה לרוב נמוך מידי לעוגיות.

      מחק
  17. היי אתמול הכנתי נשיקות אמרו לי להכין אותם ב130 מעלות ל3 שעות אחרי שעה הם נשרפו וגם ניסיתי ב80 מעלות וחצי גם נשרפו וחצי לא יש לך עצה בשבילי תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הדסה,
      אני אופה ב- 80 מעלות את יכולה לנסות בטורבו. ואולי לבדוק תוך כדי מה מצבם אם הם משחימים מידי כדי להוריד את הטמפרטורה עוד. בנוסף כל תנור מחמם מעט שונה- יתכן ששלך מחמם יותר מידי וכדאי מראש להוריד טמפרטורה עוד וגם לסובב את התבנית במהלך האפייה כדי שכל הנשיקות יאפו באופן שווה.

      מחק
  18. ודרך אגב אני ילדה בת 12

    השבמחק