יום רביעי, 2 בספטמבר 2015

לזניה גבינות וסוד הפסטה ללא גלוטן

כשמחפשים משהו מהיר הכנה, כזה שלא דורש שלבים על שלבים וחומרים מורכבים ובסוף יוצאת מנה טעימה שרק חסר לידה סלט זהו הפיתרון.

כאן מגיע שלב הסוד שגיליתי לא מזמן- הסיפור הוא כזה., כל מי שיש לו בן משפחה או מכר עם חלילה צליאק או סתם נוהר אחרי הזרם והחליט לוותר על גלוטן, יודע עד כמה יותר מורכב ומסובך זה להכין ארוחה פשוטה ומהירה שתשאיר את כולם מרוצים ובעיקר שבעים. אז הסוד שגיליתי הינו שבפסטה ללא גלוטן ניתן להשתמש ללא בישול קודם גם במאפים. פעם הייתי טורחת ומבשלת את הפסטה קודם- לא עוד!

הלזניה הזו מנצלת גם שאריות גבינות מהמקרר ומקבלת באהבה מגוון רחב של גבינות הכל בהתאם למה שיש בבית.

לזה תצרפו סלט ירוק או קצוץ ותוך עשרים דקות עבודה ושעה וחצי בתנור יש לכם לזניה מופלאה ללא גלוטן ( או עם – תלוי בכם) צמחונית וטעימה.



לזנית גבינות ללא גלוטן ( או עם)

חומרים- לכ- 6 מנות

חבילת עלי לזניה ללא גלוטן ( או עם) (ואם אין עלי לזניה כל פסטה אחרת תתאים)
לרוטב עגבניות-
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ גס
6 עגבניות טריות חתוכות לקוביות בינוניות ( או קופסאת עגבניות מרוסקות משומרות)
2 כפות רסק עגבניות
3 שיני שום כתושות
מלח/ פלפל גרוס דק
לתערובת הגבינות-
750 גרם גבינה לבנה ( אפשר ואף רצוי לערבב יחד סוגים שונים- קוטג'/ גבינה לבנה/ גבינת שמנת/ בולגרית/ צפתית/ פטה לפי מה שיש בבית)
100 גרם גבינה צהובה מגוררת ( פרמזן/  קשקבל/ טל העמק/ עמק/ גרוייר או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים)
2 ביצים
להרכבה-
½ כוס מים
כ- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת ( מהמבחר שצויין קודם)

הכנה-
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מכינים רוטב עגבניות- מטגנים בצל בשמן זית עד לריכוך ולשקיפות מוסיפים את העגבניות ומטגנים יחד קלות. מוסיפים את השום המלח והפלפל ומבשלים כ- 10 דקות על אש נמוכה.
  • בינתים מערבבים בקערה יחד את כל מרכיבי תערובת הגבינות לתערובת אחידה ( בגלל הבולגרית או הפטה או הצפתית התערובת לא תהיה חלקה)
  • הרכבת הלזנייה
  • בתבנית מתאימה מסדרים שכבות – עגבניות- עלי לזניה- גבינות- עלי לזניה- עגבניות- עלי לזניה- גבינות. בזהירות יוצקים ½ כוס מים קרוב לשולי התבנית ( כדי שהמים יזלגו לתחתית) מפזרים מעל גבינה מגוררת.
  • מכסים היטב את התבנית- אני אוהבת לשים מעל נייר אפייה  ורק אז לעטוף בנייר אלומינים- כך שנייר האלומיניום לא בא במגע עם האוכל.
  • מכניסים לתנור אופים מכוסה כשעה. לאחר שעה מסירים את נייר האלומניום ונייר האפייה ואופים גלוי חצי שעה עד שהלזניה שחומה.
  • מגישים חם עם סלט.


את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.

אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם, הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות 
משהו? היה משהו לא ברור? כתבו לי בתגובות כך שאדע.

בתאבון
פז

3 תגובות:

  1. שלום.לא צריך לרכך קודם את עלי הלזניה ללא גלוטן? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. לא אין צורך לרכך וזהו בדיוק "הסוד"

      מחק