לרגל יום העצמאות הינה מתכון לעוגה כחול לבן, שבקלות יכולה להיות בהרבה צבעים אחרים, או פשוט לבנה וחגיגית, המתכון קליל וטעים. העיצוב דורש קצת יותר מאמץ אך גם הוא יחסית פשוט ותגובות הנוכחים בטקס חיתוך העוגה שווה את ההשקעה והזמן.
את הבלילה הלבנה הבסיסית ניתן לצבוע במגוון צבעי מאכל כרצונכם, בגווני אותו הצבע או בכל צבעי הקשת. לאפות בשכבות שונות או לעשות עוגת שיש צבעונית. רצוי להשתמש בצבעי מאכל במרקם ג'ל שניתן לקנות בחנויות המתמחות.
את קישוט הדגלונים עשיתי ממעויני נייר שהדבקתי על סרט ואותו קשרתי לשני שיפודים.
עוגה דומה משנה שעברה
עוגת יום העצמאות
חומרים- לעוגה גבוהה קוטר 20 ס"מ
2 כוסות סוכר
6 ביצים
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח תופח
צבע מאכל ג'ל כחול (לא חובה)
לציפוי- 2 מיכלי שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
הכנה-
- לחמם תנור ל-160 מעלות צלסיוס
- בקערה לערבב יחד סוכר, ביצים, שמנת, חלב ווניל.
- להוסיף קמח ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- לשמן ולרפד בנייר אפייה שתי תבניות של אפייה בקוטר 20 ס"מ
- לצקת לתבנית אחת חצי מכמות הבלילה.
- את החצי הנותר לצבוע במעט צבע מאכל כחול עד לקבלת הגוון הרצוי.
- לצקת בלילה כחולה לתבנית השנייה.
- לאפות כ- 50 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
- לקרר היטב. לחצות כל עוגה לשתי פרוסות.
- להקציף יחד שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב.
- לסדר שכבה אחת של עוגה למרוח מעליה שכבת שמנת מוקצפת. להוסיף מעל שכבה נוספת ולחזור על התהליך לכל השכבות לסיום לצפות את כל העוגה בשמנת המוקצפת. לשמור בקירור עד להגשה.
- להניח דגלים מעל ולצפות בהפתעת האורחים עם החיתוך.
חג עצמאות שמח ומתוק!!!
אהבתי את ההזלפה. אגב, אין שמן/חמאה במתכון?
השבמחקתודה רבה :-)
מחקישנה השמנת המתוקה היא התחליף לשמן/ חמאה. יוצאת עוגה עשירה ועסיסית בזכותה.
הזילוף דרך אגב הוא מריחה של השמנת המוקצפת סביב העוגה ואז עם החלק הרחב של הסכין עוברים בנגיעות קטנות ועדינות על הקרם כך יוצאים מעין שפיצים כאלו.
מחקתגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחקנראה לי שכן- לא ניסיתי אבל אני לא רואה למה לא.
מחקבהצלחה- שתפי בתוצאה, אני אשמח לשמוע שהצליח :-)