יום שבת, 29 במרץ 2014

לדר תות ממש פשוט

עוד רגע והעונה נגמרת, אז רגע לפני וממש לפני פסח אפשר לנצל את התותים האחרונים, אלו שכבר לא יפים כל כך אך מלאים בטעם. כן, אפשר להכין מהם ריבה, אך אז צריך לעמוד ליד הסיר ולשמור עליהם.... ביביסיטר במשרה מלאה. אך פשוט הרבה יותר להכין מהם לדר, כן ממש לדר, כמו שהיה כשהינו קטנים ( טוב כשהיתי קטנה היה רק לדר מישמש) אבל כזה משטח נפלא ודביק. והפעם לשם שינוי אנחנו יודעים בדיוק מה נכנס אליו כך שהסיפוק שבאכילה אפילו גדול יותר.

המתכון הוא של תותים אך באופן דומה ניתן להכין לדר גם ממישמש, מנגו, אפרסקים ועוד ועוד.

כמות הסוכר גם אם קטנה חשובה לשמור על מרקם אלסטי כך שאל תוותרו עליו. ניתן להשתמש בסוכר לבן, זהוב או חום לפי טעמכם האישי.

לאחר בישול קצר מכניסים את העיסה לתנור ושוכחים ממנה לכ-6 שעות ואז ישנה אפשרות שהיא עדין תצטרך להשאר בתנור לעוד כשעתיים. אך לא בהכרח, הכל תלוי בכמות הנוזלים בבפרי, בלחות שבאויר ובמזל.






לדר תות
חומרים- לתבנית אחת של התנור
700 גרם תותים בשלים , נקיים מעלים ושאר מזיקין
1/2כוס סוכר
1 כף מיץ לימון

הכנה-
  • לחמם תנור ל-80 מעלות אם יש טורבו ב- 60 מעלות
  • להכניס את כל החומרים לבלנדר ולטחון היטב.
  • להעביר לסיר להביא לרתיחה ולבשל כעשר דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט. אם רוצים לדר חלק אפשר בשלב זה לסנן את התערובת ולהוציא את כל הגרעינים הקטנים, אני אוהבת את המרקם שהם נותנים.
  • לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה או בסילפט ( משטח יקר אך מאוד ידידותי לאופה) ולצקת את תערובת התות מעל. בעזרת מרית או סכין למרוח את התערובת באופן אחיד על המשטח להשתדל ולהשאיר שולי נייר חשופים.
  • להכניס לתנור ולאפות במשך כ- 6 שעות. יתכן שצריך יהיה לאפות זמן נוסף עד שהתערובת יחסית יבשה, מבריקה ועדין דביקה מעט.
  • כשהלדר מוכן, מוציאים מהתנור מקררים היטב.
  • הופכים את הלדר על נייר אפייה נוסף ובעדינות מקלפים ממנו את נייר האפייה שאיתו הוא נאפה. חוצים את משטח הלדר ונייר האפייה לשניים ומגלגלים כל חצי  לגליל שאותו חותכים עם סכין לאורך הרצוי.
  • מאכסנים בכלי אטום. נשמר ( אם יובש כהלכה ) לכ- 3 חודשים .... האמת זה לרוב לא מחזיק אפילו 3 שעות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה