יום שישי, 14 במרץ 2014

משלוח מנות ברגע האחרון סנדוויץ עוגיות חמאה במילוי לימוני

החגים האלו כל הזמן מפתיעים אותי, כבר 12 חודשים שהבנות שלי מתכננות את התחפושת שלהן, כבר לפחות חודשיים יש דיונים אינטנסיבים על איך הן יראו ובדיוק מה צריך. ואיכשהו פתאום פורים פה ומשלוחי המנות עדין לא מוכנים. מזל לפחות היום כבר ידעתי מה אני אכין, זאת כבר התחלה.

בחרתי להכין משהו אחד ולא ערבוביה של כמה דברים- קצר וקולע. טוב לא כל כך קצר אבל התוצאה קולעת.
הכנתי עוגיות חמאה עם וניל נימוחות ונמסות בפה במילוי Lemon Curd שילוב טעים מאוד בעיני אך להכין הכל ביום אחד יכול להיות קצת מעמיס מזל אפשר גם לקצר תהליכים עם מילוי מוכן כגון- מילוי לוטוס ( וידוי אני אפילו לא ניסיתי אותו עדין..... לא אוהבת ממרחים מוכנים כאלו), ריבה , נוטלה, ממרח שוקולד, ריבת חלב וכ'ו וכ'ו.

העוגיות הן עוגיות קלאסיות אנגליות שנקראות  melting momentsאחרי שתכינו אותן תבינו למה.





עוגיות חמאה melting moments

חומרים-
250 גרם חמאה
60 גרם אבקת סוכר ( ½  כוס )
כפית תמצית וניל
250 גרם קמח ( כוס וחצי)
60 גרם קורנפלור ( ½ כוס )
אפשרויות מילוי-
נוטלה
ריבת חלב וכ'ו

הכנה-
  • במיקסר לרכך היטב חמאה אבקת סוכר ותמצית וניל.
  • לנפות יחד קמח וקורנפלור  ולהוסיף לקערת המיקסר לעבד רק עד ליצירת בצק אחיד.
  • לחמם תנור ל- 190 מעלות.
  • על תבניות מרופדות בנייר אפייה להניח כדורים קטנים מהבצק, קוטר של כ-2-3 ס"מ. במרווחים של כ-5 ס"מ זה מזה.
  • למעוך כל כדור עם מזלג. ולהכניס למקרר לכ- 20 דקות לקרור מוחלט.
  • להעביר לתנור המחומם ולאפות 12- 15 דקות עד להזהבה קלה מאוד של העוגיות. לאפות כל תבנית בניפרד . לקרר היטב לפני שמנסים להרים את העוגיות שכן הן עדין רכות ומאוד פריכות.
  • לאחר קרור מוחלט לוקחתים זוגות עוגיות ומלאים אותן במעט מהמילוי הנבחר.
  • לארוז יפה ולתת משלוח מנות  טעים טעים.


חג פורים שמח, מבדח  ובטוח!!!



2 תגובות:

  1. אוי הצילו כמה שהן נראות טעימות! כיף שהשתתפת באתגר של קפה ויפה!!

    השבמחק