יום ראשון, 9 במרץ 2014

פריוקט עוגיות שוקולד צ'יפס מספר 2

כבר בפוסט הראשון על עוגיות שוקולד צ'יפס הינה הוא כאן סיפרתי לכם על חששותי ואכזבותי מהעוגיות האלו.המתכון הראשון שהכנסתי הינו פריך  ובעיני טעים אבל עדין לא השקיט את הפחד מהעוגיות האלו שמתחברות להן יחדיו. וכמו עם הרבה פחדים שלי אני ממשיכה להאבק גם בזה והינה שני מתכונים נוספים.

הגירסה הבריאה ?? המוזרה ?? שניסיתי רק כי היא מאוד הפתיעה אותי עם מרכיביה וכי היא ללא גלוטן, כך שיכולתי בקלות לצאת חביבת החצי השני סתם בגלל סקרנות. הן יכולות להיות גם טבעונית אם מחליפים את הדבש בסירופ אגבה למשל. ועכשיו לתוצאה?! עוגיות עסיסיות, רכות, ללא טיפת פריכות, אני לא סגורה אם זה טוב או רע. היתי ממליצה לשומרן במקרר ולסיכום כללי- הן נעלמו לגמרי ובמהירות גדולה שאיפשרה לי להכניסן לכאן ללא חשש. מקורה מכאן

והגירסה הכי שווה בעיני- זו עם ביצים שנותנים לעוגיה מרקם נימוח אך לא רך, פריכות אך לא שבריריות, אלסטיות אך לא דבק. בקיצור שווה.



עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות ללא גלוטן

חומרים-
1 קופסאת שימורים של גרגרי חומוס שלמים שטופים,מסוננים ומיובשים היטב בנייר מטבח
¾  כוס חמאת בוטנים
קורט מלח ( רק אם בחמאת בוטנים אין תוספת מלח)
¼ כוס סירופ אגבה ( או דבש)
תמצית וניל לפי הטעם
1 כפית אבקת אפייה
½ כוס שוקולד צ'יפס ( לטבעונים לא חלבי)

הכנה-
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מכניסים את כל המרכיבים למעט השוקולד צ'יפס למעבד מזון ומעבדים למחית חלק.
  • מעבירים חומרים לקערה ומערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומגלגלים כדורים בקוטר של כ- 3 ס"מ עם ידים רטובות.  מניחים במרווחים לא מאוד גדולים על התבנית ומשטחים אותם מעט.
  • אופים 10-12 דקות. העוגיות יוצאות רכות והן לא לגמרי מתקשות גם לאחר הקירור ( זוכרים? אמרתי כבר שהמרקם שונה מהרגיל)
  • מקרררים היטב ומאחסנים בכלי אטום במקרר.



עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות

חומרים-
¼ 1 כוסות קמח תופח ( 175 גרם)
קורט מלח
¼ כפית סודה לשתייה
125 גרם חמאה רכה
½ כוס סוכר חום דחוס לכוס ( או כל סוכר אחר שמתאים לכם )
תמצית וניל לפי הטעם
1 ביצה טרופה
150 גרם שוקולד צ'יפס
½ כוס שיבולת שועל או אגוזים קצוצים ( לא חובה)

הכנה-
  • לחמם תנור ל- 190 מעלות. לרפד כ- 2 תבניות  בנייר אפייה.
  • בקערה לערבב את כל החומרים יחד ליצירת תערובת סמיכה ואחידה.
  • עם ידים רטובות יוצרים כדורים קטנים מניכים אותם על תבנית אפייה מרופדת במרווחים של כ- 5 ס"מ זה מזה.
  • אופים כל תבנית בנפרד כ- 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות. העוגיות עדין רכות כשהן יוצאות מהתנור.
  • מקררים היטב ומאכסנים בכלי אטום. ניתן גם להקפיא לכחודש ימים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה