יום שבת, 22 בנובמבר 2014

ריפוי בקליעות ( חלה) ליום חורף קר

סופ"ש חורפי סופסוף. מתאים לאוירה ופשוט מבקש זמן איכות עם המשפחה בבית עם ריח אפייה ברקע.

התחלתי מחלה לשבת פשוט כי יש זמן והאמת יוצא הכי טעים. היה גם זמן לשחק בקליעות שונות שראיתי לאחרונה האחת מהרשת והשניה הודגמה לי בעזרת טושים בעבודה – אצלינו קוראים לזה אימון על יבש...

המתכון זהה לזה שכאן. אך כל מתכון לחלה שאתם אוהבים יתאים.






לחמניות שמניה-
  1. לאחר ההתפחה הראשונה- לשים מעט את הבצק להוצאת האויר. מחלקים לחלקים שווים, אני שקלתי 85 גרם לכל לחמנייה. מגלגלים לנחש ארוך. אם צריך מומלץ לשמן מעט את הידיים אך אם הכנתם בצק טוב אין צורך בזה.
  2. יוצרים מעין ספרה 6 .
  3. את הקצה הארוך יותר מסובבים סביב הקצה הקטן ומשחילים אותו לתוך החור של ה- 6. יש להדק את הקצה חלק הזה כלפי הקצה כך שישנו מעין קשר עם לולאה די גדולה.
  4. לוקחים את הלולאה ומסובבים אותה סביב עצמה. שימו לב שהסיבוב נעשה בכיוון הנכוןונוצרה לכם מעין צמה קטנה.
  5. לוקחים את הקצה החופשי ומכניסים אותו לתוך הלולאה מלמעלה כלפי מטה ודואגים להכניסו עמוק ככל האפשר אחרת הם נפתחים באפייה.
  6. מתפיחים פעם שנייה עד להכפלת הנפח מורחים מעל חלמון ביצה מדולל במעט מים ומפזרים מעל פרג או שומשום אם רוצים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות במשך כחצי שעה עד שהלחמניות משחימות.

לחלה עגולה מפוארת-

  1. לאחר ההתפחה הראשונה, לשים מעט את הבצק להוצאת האויר מחלקים אותו לשני חלקים שווים ( אם השתמשתם בקילו קמח).
  2. כל חלק מחלקים ל- 6 חלקים ומגלגלים מהם נחשים ארוכים. המלצה- לא לנסות על ההתחלה להגיע לנחש באורך הרצויי להתחיל לגלגל כל חלק עד שהבצק מתחיל לגלות התנגדות ולעבור לנחש הבא אחרי שגילגלתם את כל השיש פעם אחת חזרו לראשון ותראו שהוא נאות להתארך בקלות רבה יותר לעיתים יש לחזור על הסבב הזה גם 3-4 פעמים.
  3. מסדרים 4 מהנחשים כשתי וערב.
  4. מעליהם מניחים את שני הנחשים האחרונים מוצלבים.
  5. מתחילים לקלוע צמה מכל 3 נחשים מכל צד- סה"כ 4 צמות מחוברות.
  6. מכניסים את קצוות הצמות מתחת למרכז.
  7. בעדינות מעגלי מעט את הדופן.
  8. מתפיחים עד להכפלת הנפח. מורחים על החלה חלמון ביצה מדולל במעט מים ומפזרים מעל פרג או שומשום.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות.


אין תגובות:

פרסום תגובה