יום שבת, 22 בנובמבר 2014

מאפינס חום ולבן

עוגת שיש היתה העוגה הראשונה שאפיתי בתור ילדה. בפעם הראשונה זה הצליח נהדר ואז חשבתי שאני יודעת הכל ושיניתי את המתכון..... זה כבר לא הצליח והגיע לפח.... כנראה זה היה לקח טוב כי מאז השתפרתי ( אבל כשמנסים לפעמים התוצאה מגיעה ליעד הלא נכון.... כן כן גם היום)

אז הינה מתכון למאפינס שיש שאפשר בקלות להפכו לעוגה- אז טמפרטורת האפייה יורדת ב-20 מעלות ומשך האפייה מתארך. כמה מתארך? הכי בטוח להרגיש בזהירות ביד שהעוגה קפיצית ורכה ( אם היא לא רכה אז אחרנו את המועד. אם היא לא קפיצית אלא מרגישים התנגדות ממתחת היא עדין לא אפוייה) ואז בעזרת קיסם בודקים אם יוצאים מעט פירורים לחים העוגה אפוייה ויש להוציאה מהתנור, אם הוא יוצא יבש אולי אחרנו את המועד ואז כדאי להוציא את העוגה מהתנור ולכסות אותה האדים שיווצרו יספגו חזרה בעוגה והיא תצא פחות יבשה ואולי ( אבל רק אולי מושלמת). אם הקיסם יוצא עם בלילה רטובה עליו יש להמשיך ולאפות בסבלנות. והכל נכון גם לגבי המאפינס כמובן.




מאפינס שיש שוקולד וניל

חומרים-  לכ- 16 מאפינס
75 גרם חמאה
175 גרם סוכר ( כוס פחות 2 כפות)
3 ביצים
2 כפיות מחית וניל או תמצית וניל איכותית או גרגרים ממקל וניל אחד
350 גרם קמח תופח ( ½ 2 כוסות)
קורט מלח
כוס חלב
100 גרם שוקולד מריר מומס
לשטרויזל-
100 גרם חמאה
כוס קמח
¾ כוס אבקת סוכר

הכנה-
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • משמנים ומקמחים תבנית שקעים או שמרפדים אותה במנג'טים או שמשתמשים במנז'טים קשיחים חד פעמים לבחירתכם.
  • במקסר מערבבים יחד למחית חלקה את החמאה והסוכר.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים זו אחר זו ואת תמצית הוניל עד ליצירת בלילה חלקה ואחידה.
  • מנפים את הקמח ומוסיפים לו את המלח. מוסיפים לסרוגין את הקמח והחלב עד ליצירת תערובת אחידה- להקפיד לא לערבב יותר מידי.
  • מחלקים את הבלילה לשתי קערות. לאחת מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד ליצירת בלילה אחידה.
  • בעזרת כפות יוצקים לסירוגין מהבלילות השונות לתוך התבנית. עד שהן מלאות לגובה של 2/3 מהתכולה.
  • בקערה נוספת יוצרים תערובת פירורית מחומרי השטרוייזל מפזרים ממנו בנדיבות על המאפינס.
  • אופים את המאפינס כ- 15-20 דקות.
  • מוציאים ומקררים. ישמרו כ- 4 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה