יום ראשון, 16 באוגוסט 2015

טרמיסו שוקולד וקפה

חוב ישן שלי, עוד מעונת התותים.... אך אם אין תותים אפשר פירות אחרים ברקע מנגו, אפרסקים, נקטרינות, שזיפים ועוד ועוד.

גירסה שונה במעט של הטרמיסו האיטלקי המסורתי- קרם מסקרפונה עם אספרסו וליקר קפה על בסיס של בראוניז שוקולד קפה עסיסי. מתאים לכל חג ואירוע ואפילו לסתם יום חול שדורש מתוק. מתכון נפלא ללא גלוטן שמתאים גם לפסח אך לא רק.




טרמיסו שוקולד וקפה

חומרים- ל- 10 מנות נדיבות או 20 מנות קטנות
לבראוניז שוקולד קפה-
125 גרם חמאה
125 גרם שוקולד מריר
כף גדושה גרגרי קפה נמס או אספרסו קצר וחזק אחד
כף מחית וניל
4 ביצים
300 גרם סוכר ( ½ 1 כוסות)
¼ כוס קקאו מנופה
½ כוס קורנפללור
½ כוס שקדים טחונים
לקרם מסקרפונה קפה-
250 גרם גבינת מסקרפונה
מיכל שמנת להקצפה ( 250 מ"ל)
3 כפות סוכר
אספרסו קצר וחזק אחד
כף ברנדי או ליקר קפה ( לא חובה)
לקישוט-
אבקת קקאו


הכנה-
בראוניז שוקולד קפה-
  • לחמם תנור ל- 190 מעלות, לרפד תבנית של התנור בנייר אפייה
  • להמיס במיקרו בפולסים של 30 שניות את השוקולד, חמאה, קפה ווניל.
  • להקציף יחד את הביצים והסוכר ליצירת קצף בהיר, קליל ואוורירי.
  • בקערה נפרדת לערבב יחד את הקקאו, קורנפלור ושקדים טחונים.
  • לערבב בעדינות לתוך תערובת הביצים את תערובת השוקולד המומס. להוסיף את תערובת הקקאו והקורנפלור לקפל בעדינות עד ליצירת בלילה חלקה ואחידה.
  • לצקת את הבלילה לתבנית ולשטח אותה קלות לעובי של כשני ס"מ.
  • לאפות בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות, יווצר קרם נוקשה ופריך מעל לתערובת אוורירית ועסיסית, הזהרו מאפיית יתר.
  • מוציאים את התבנית מהתנור מקררים מעט וחותכים לקוביות קטנטנות 2X2  ס"מ
  • מקררים היטב.                                                                                                                 


לקרם מסקרפונה-
  • מקציפים מסקרפונה בעדינות לריכוך.
  • בקערה נפרדת מקציפים שמנת וסוכר לקצף נוקשה מוסיפים אספרסו וליקר אם רוצים.
  • מקפלים יחד את הקצפת והמסקרפונה ומעבירים לשקית זילוף.
בניית המנה-
  • בכוסות אישיות מסדרים שכבות של בראוניז- קרם מסקרפונה- בראוניז- קרם מסקרפונה.
  • מישרים עם סכין פלטה את פני שטח הכוסות. מאחסנים במקרר עד להגשה.
  • לפני ההגשה מנפים מעל הכל אבקת קקאו.

את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.

אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם, הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות 
משהו? היה משהו לא ברור? כתבו לי בתגובות כך שאדע.

בתאבון
פז





אין תגובות:

פרסום תגובה