יום שני, 29 בדצמבר 2014

מרשמלו ממולא בגנאש שוקולד מריר

ראיתם פעם מרשמלו ששוקל טון? זה מה שקורה למרשמלו ממולא גנאש. הכריות האוריריות נהיות פתאום כבדות ומפתיעות והענן הקטן מקבל משקל של גוש ברזל וטעם גן עדן.

המתכון דורש התעסקות ותשומת לב אך הוא שווה את המאמץ והבעיה היחידה היא שמהר מאוד צריך להכין עוד- המזל שאחרי כמה פעמים ההכנה נעשת קלה יותר....

הסברים מפורטים על המרשמלו והכנתו ניתן למצאו בפוסט הזה.

חשוב חשוב- לקרוא היטב את כל ההוראות מראש להכין הכל מראש, חומרים, ציוד, כמויות מדויקות וידיעה מה הצעד הבא- זוהי דרך בטוחה להצליח עם המתכון!!!

זהו מתכון שלפחות את חלקו אפשר להכין עם הילדים- הזהרו איתם מהסירופ הרותח אך הזילופים והציפויים ישמחו כל ילד שאוהב מתוק – הבת שלי נהנתה מאוד, מאוד, מאוד.......





מרשמלו ממולא בגנאש שוקולד מריר

חומרים-

לגנש שוקולד-
250 גרם שמנת להקצפה
150 גרם שוקולד מריר

למרשמלו-
14 גרם ( שקית) ג'לטין
½  כוס מים קרים
לסירופ-
½ 1 כוסות סוכר
¾  כוס סירופ תירס או גלוקוזה
½  כוס מים
¼ כפית מלח
לטעם- כפית מחית וניל.
לציפוי-
½  כוס קורנפלור
¾  כוסות אבקת סוכר

הכנה-
לגנאש-
  • בסיר קטן לחמם את השמנת. כאשר היא מתחליה לרתוח לכבות את הגז.
  • מיד להכניס לתוך השמנת החמה את השוקולד להמתין דקה ולערבב היטב עד ליצירת תערובת חלקה ואחידה.
  • לצקת את התערובת לשקית זילוף קטנה ולהניח בצד עד שהגנאש יגיע לטמפרטורת החדר.

למרשמלו-
  • להשרות ג'לטין בחצי כוס מים לכ- 10 דקות בתוך קערת המיקסר.
  • להכניס לסיר את הסוכר, גלוקוזה, מלח ומים. להניח על אש בינונית לערבב עד להמסת הסוכר. בשלב זה מכניסים מד חום לסוכר ולהרתיח עד שהסירופ מגיע לטמפרטורה של 120 מעלות.
  • ברגע שהסירופ הגיע לטמפרטורה הרצויה כבו את האש. הפעילו את המיקסר באיטיות וצקו את הסירופ הלוהט בזרם דקיק לתוך תערובת הג'לטין. בהדרגה להגביר את מהירות ההקצפה למהירות המקסימלית  ולהקציף במשך 10 דקות.
  • כאשר המרשמלו מסמיך מעט ניתן להוסיף לו את תמצית הטעם.
  • בזמן עבודת המיקסר על ההקצפה יש לנפות את חומרי הציפוי לתוך קערה גדולה, ולהכין תבניות סיליקון משומנות קלות ואת שקית הזילוף עם צנתר  10 מ"מ.
  • כאשר הבלילה מגיעה למרקם רך שיוצר "סרט" שנשמר כאשר מרימים את המקצף מהבלילה מפסיקים את פעולת המיקסר.
  • בזריזות מעבירים את המרשמלו לתוך שקית הזילוף המוכנה.
  • מזלפים לתוך השקעים את המרשמלו עד לכחצי הגובה.
  • גוזרים את קצה שקית הזילוף עם הגנאש, חשוב ליצור חור קטן ובזהירות מזלפים מעל למרשמלו מעט מהגאנש ( כמות של ככפית)
  • מזלפים את שארית המרשמלו מעל דואגים לכסות היטב את הגנאש כך שהוא ישאר בגדר הפתעה עד הביס הראשון.
  • זורים מעל בנדיבות מתערובת הציפוי.
  • מניחים למרשמלו להתייצב כשעתיים.
  • בזהירות מחלצים את המרשמלו מהתבניות. כדאי מידי פעם לפדר את האצבעות במעט מתערובת הציפוי בכדי למנוע התדבקויות.
  • מצפים היטב את כל כריות המרשמלו בתערובת הציפוי. ומניחים באויר החופשי לכ- 6 שעות להתייצבות. מסירים כמה שמצליחים מתערובת הציפוי.
  • מאכסנים את המרשמלו בכלי אטום במקום חשוך וקריר ( לא במקרר)  נשמר כשבוע.
  • אם המרשמלו נהיה דביק בהמשך יש לצפות אותו היטב שוב בתערובת הציפוי ולתת לו לעמוד באויר החופשי למספר שעות.



2 תגובות:

  1. פחות מחובבי המרשמלו,
    אבל מרשמלו ביתי משובח במלית של גנאש בהחלט נשמע כמו מעדן מפתה!
    ממש עושה חשק לשחק עם טעמי המרשמלו בשילובי טעמים הורסים אחרים.
    בשבילי מרשמלו בננה במלית גנאש חלב... ניאממ

    השבמחק
    תשובות
    1. השילוב שלך נשמע מפתה מאוד- זה נפלא גם עם מרשמלו פטל או אוכמניות או תפוז ואולי הכי- מרשמלו שוקולד עם שוקולד....ממממממממ

      מחק