יום שבת, 7 בספטמבר 2013

עוגת תאנים, וניל וקינמון לשנה מתוקה

השנה ראש השנה הצליח להפתיע אותי. רק סימתי להתארגן עם הבנות לבית הספר וכבר הוא הגיע. מצמוץ קטן והופ הוא מאחורינו. לא הספקתי להכין מתכון מפואר לבלוג לקראת החג ועל כך התנצלותי. אך היות ועוד חגים לפנינו ואם לא השנה אז בשנים הבאות, החלטתי לצרף את המתכונים שהכנתי לערב החג ובהמשך יגיע גם המתכון שהוכן לארוחת השאריות של היום שאחרי, שמזמן הפכה לארוחה בפני עצמה ולא רואים בה הרבה שאריות... את השאריות אנחנו שומרים לימים שאחרי אחרי החג..... למי שיש עוד כוח או רצון לאכול משהו J

המתכון הינו ללא גלוטן והוא נפלא כך אך אם רוצים ניתן להכין בסיס טורט אחר לעוגה ולתבל אותו בקינמון כמו המתכון הזה של העוגה ליום העצמאות (ללא צבע המאכל הכחול וכדאי להכין לצורך עוגה זו רק חצי מהכמות אלא אם כן רוצים הרבה עוגות נוספות) או להכין את עוגת הג'ינג'ר הזו ולהכין ממנה את שתי התחתיות. מהעודפים של הבלילות ניתן לאפות עוגות בתבניות אינגליש קייק ולהיות מוכנים לאורחים ולארוחים במהלך החג.

הוספתי לקרם הווניל כף קורנפלור היות והוא עוזר למנוע התבשלות של החלמונים ומקל על יצירת הקרם. הכמות קטנה כך שהוא אינו מורגש בטעם. ללא הקורנפלור אני נוטה לגרום לתערובת להפרד ולהיות גרגרית ולא נעימה למראה. אנשים עם יכולת ריכוז יכולים אולי להמנע מכך אני מעולם לא הצלחתי ובאופן קבוע אני הורסת תערובות שכאלו שבסיסן הוא קרם אנגלז.

את העוגת הג'ינג'ר הכנתי השנה לחג במקום עוגת דבש ואם לא נשאר ממנה כלום אז כנראה שהתחליף היה מוצלח.






עוגת מפוארת של קינמון, וניל ותאנים

חומרים- לעוגה בקוטר  24 ס"מ
לבסיס הטורט-
4 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר
כפית קינמון טחון
100 גרם שקדים טחונים
חופן שקדים פרוסים
לקרם ווניל-
600 מ"ל חלב
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
6 חלמונים
כף קורנפלור
מחית וניל או מקל ווניל חצוי
3 כפיות ( 10 גרם) ג'לטין
400 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט-
תאנים טריות
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
מקל קינמון
50 גרם פיסטוקים קלופים

הכנה-
טורט-
  • מחממים תנור ל- 190 מעלות.
  • מרפדים שני רינגים או תבניות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ( אם מכינים טורט עם גלוטן ניתן לאפות בתבנית אחת ולפרוס את הטורט האפוי , לאחר קירורו לשתי שכבות)
  • מקציפים חלבונים עם חצי מהסוכר לקצף נוקשה.
  • מקציפים את החלמונים עם שארית הסוכר להקינמון לקצף אוורירי ובהיר.
  • מקפלים את השקדים בעדינות לתוך החלמונים כאשר השקדים נטמעו לגמרי מוסיפים חצי מהחלבונים, לאחר איחוד מקפלים פנימה את שארית החלבונים עד לאיחוד מוחלט.
  • יוצקים את הבלילה לשתי התבניות. בעדינות מישרים את פני שטח הבלילה. מפזרים מעל את שבבי השקדים.
  • אופים כ- 12 דקות. העוגה צריכה להיות זהובה וקפיצית למגע.
  • מוציאים מהתנור ומקררים את הטורטים.

קרם ווניל-
  • בקערה קטנה משרים את הג'לטין ב- 1/3 כוס מים למשך כ- 10 דקות.
  • בינתיים בסיר בינוני מרתיחים את החלב, ווניל וסוכר.
  • בקערה קטנה טורפים קלות את החלמונים. מוסיפים להם את כף הקורנפלור ומערבבים היטב להמסה.
  • כאשר החלב רתח יוצקים מעט ממנו לתערובת החלמונים תוך עירבוב מתמיד לאט לאט מוסיפים עוד מהחלב לחלבונים להשוואת הטמפרוטורה ( ולמניעת יצירת חביתה) לאחר השוואת הטמפרטורה מחזירים את כל התערובת לסיר ועל אש נמוכה תוך עירבוב תמידי מבשלים עד להסמכת הבלילה- לוקח כ- 3 דקות. הקפידו לא לבשל יותר מידי ולערבב כל הזמן למנוע התפרקות של הקרם. הג'לטין יעזור לקרם להתמצק בהמשך.
  • מסירים את התערובת מהאש ויוצקים פנימה את תערובת הג'לטין תוך בחישה לווידוא המסה מוחלטת שלו.
  • מסננים את התערובת לתוך כלי שטוח מכסים את פני השטח בנילון נצמד למניעת יצירת קרום ומקררים לטמפרטורת החדר. ( אפשר לזרז את התהליך על ידי הכנסת הכלי למקרר, חשוב לא להגיע לקירור מלא שכן אז הג'לטין יתגבש והתוצאה הסופית לא תהיה חלקה וקרמית)
  • כאשר התערובת הגיע לטמפרטורת החדר מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב אך לא נוקשה מידי. מקפלים בעדינות את תערובת הוניל לתוך הקצפת.

הרכבת העוגה-
  • בתוך רינג 24 על צלחת ההגשה מניחים שכבת טורט אחת.
  • אם יש לכם שקף לעוגה מומלץ בשלב זה לרפד איתו את דפנות הרינג.
  • מניחים פרוסות מהתאנים על הדופן צמודות זו לזו.
  • יוצקים 2/3 מקרם הוניל מעל הטורט ( הקרם יצמיד את התאנים אל הדופן וימנע מהם מלפול)
  • מניחים מעל את שכבת הטורט השנייה.
  • יוצקים מעליה את שארית הקרם ומישרים בעדינות.
  • מכניסים את העוגה למקרר ל-6 שעות לפחות ( אפשר עד השלב הזה להכין גם יומיים שלושה מראש)

תאנים בסירופ-
  • מרתיחים יחד סוכר, מים ומקל קינמון. לאחר הרתיחה מבשלים עוד כ- 10 דקות לצימצום.
  • מוסיפים את התאנים שלמות ללא העוקץ ומבשלים יחד לא יותר מ- 10 דקות.
  • מקררים תאנים לחוד וסירופ לחוד.
  • שומרים במקרר עד להגשה.

להגשה-
  • אם אין שקף עוברים בזהירות עם סכין חדה בין דופן הרינג לעוגה ושולפים בעדינות את הרינג. אם יש שקף מוציאים את הרינג ובעדינות מקלפים את השקף.
  • מניחים על העוגה כמה מהתאנים ומעט מהסירופ. מפזרים מסביב את הפיסטוקים הקלופים ומגישים.
שנה טובה, מתוקה ונפלאה לכל עוקבי המקסימים!!!


2 תגובות:

  1. עוגה מהמממת!
    אבל השולחן שוס!!
    שנה טובה ומתוקה :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. על עיצוב השולחן אחראית אמא שלי על הביצוע בנותי היקרות וביחד יצא לנו מושלם :-)

      מחק