יום שני, 7 בינואר 2013

יום הולדת, כוכבים ושיתוף פעולה


כשדליה Be Happy פנתה אלי בהצעה להתארח בבלוג שלה 365, שמחתי מאוד אך לא שיערתי עד כמה משמח ומהנה שיתוף הפעולה הזה יהיה. הוזמנתי להצטרף לנושא מסיבות יום ההולדת כשהמטרה היא להקל על החיים, להכין קישוטים וכיבוד ( מתוק כמובן) קלים, יפים וטעימים, להוריד מלחץ הפקת האירוע ועדין לשמח את חתן/ כלת השמחה וחשוב לא פחות לשמח את העין ואת הכיס.

במקרה זה התמונות הן רק להמחשת הרעיון, אי לכך הרגישו חופשיים לבחור צבעים ודוגמאות משלכם.
מתכון העוגה זהה לזה של הקאפקייקס, שימו לב שטמפרטורת האפייה ומשך האפייה משתנה. כמו כן שימו לב שאת הקרם הגאנש יש להכין כמה שעות מראש ואפשר גם יום קודם. את העוגה ( או הקאפקייקס) עם הקרם יש לשמור במקרר וניתן להכינם גם יום מראש.

סוד קאפקייקס חשוב- רוב המנג'טים שניתן לקנות לא שומרים על הדוגמא הנפלאה שלהם לאחר האפייה, במיוחד אם הבלילה בתוכם כהה ( כמו במקרה של עוגת שוקולד) לכן יש לשים מנג'ט נוסף לפני ההגשה- כך נשמרים הצבעים החזקים והיפים שרצינו כל כך.

את חותכן הכוכב ניתן לרכוש מכאן ואת המנג'טים עם הכוכבים מכאן או בחנויות מתמחות.

את הדוגמאות להדפסה של ההזמנות, ברכות, שרשרת דגלים ועוד הדרכות ניתן לקבל בבלוג של דליה.









הדרכה לעוגיות לכוכבים

חומרים דרושים                                

עוגיות חמאה בצורת כוכבים מתכון כאן 
בצק סוכר (בצבע שבחרתם)
מעט מרגרינה
מעט קורנפלור
מערוך קטן
מעט מים + מכחול
 
 שלבי ההכנה:

1-3 הכנה ואפיית העוגיות:
  • ניתן להכין את העוגיות על שיפוד או בלעדיו.
  • את השיפודים אני מחדירה לעוגייה בזהירות לפני האפייה ואופה כרגיל.
  • הקפידו לשמור על מרווחים בין העוגיות.
  • קררו היטב את העוגיות לפני תחילת הקישוט.
4- לושו היטב את בצק הסוכר עם מעט מאוד מרגרינה על הידיים עד שהבצק רך וגמיש
5- פזרו מעט קורנפלור על משטח העבודה ורדדו את הבצק לעובי של כ- 1/3 ס"מ
6- בעזרת חותכן הכוכב, שממנו קרצתם את העוגייה, קרצו את כוכב בצק הסוכר.
7- היפכו את הכוכב שקרצתם, בעזרת המכחול מרחו כמות קטנה של מים על הכוכב.
8- הדביקו את כוכב בצק הסוכר על העוגייה.
9- בעזרת המכחול הרטיבו דוגמה על הכוכב המודבק ( הסוכריות ידבקו רק למקום הרטוב )
10- טבלו את העוגייה בסוכריות.
11- אם יש צורך בעדינות הוסיפו עוד סוכריות או סדרו מעט את אלו הקיימות בכדי להבליט את הצורה שרציתם.
12- הניחו את העוגיות המוכנות על מגש ליבוש של כ- 24 שעות לאחר מכן עד השימוש שמרו עליהן בכלי אטום.

* מבצק הסוכר ניתן להכין גם כוכבים קטנים לקישוט הקאפקייקס.

עוגת שוקולד / קאפקייקס שוקולד

כמות הבלילה הניתנת כאן מספיקה לעוגה גבוהה בקוטר 20 ס"מ. רצוי לאפות בשתי תבניות נפרדות. אם דופן התבנית נמוך אפשר אפילו בשלוש.
כמות הבלילה הזו מספיקה לכ- 24 קאפקייקס חשוב למלא את העטרות לא יותר 1/2 הגובה.
עטרות כוכבים ניתן להשיג כאן 

חומרים:
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס קקאו איכותי
2 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כוס שמן
1/2 כוס מים
כפית תמצית וניל
לגאנש:
170 גרם שוקולד מריר או חלב
מיכל שמנת להקצפה ( 250 מ"ל)

הכנה:

עוגה (קאפקייקס):
  • מחממים תנור ל- 160 מעלות ( לקאפקייקס מחממים ל- 190 מעלות). משמנים ומרפדים תבניות אפייה בנייר אפייה (לקאפקייקס מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר).
  • מערבבים את כל החומרים במיקסר עד ליצירת בלילה חלקה.
  • יוצקים את הבלילה לתבניות (לקאפקייקס -בכדי לצקת את הבלילה לתוך העטרות אני מעבירה אותם לקנקן ויוצקים ממנו באיטיות לתוך העטרות)
  • אופים את העוגה כ- 50 דקות או עד שקיסם שמוחדר אליה יוצא יבש ( את הקאפקייקס אופים כל תבנית בנפרד במשך 15-20 דקות חשוב להקפיד לא להשאירם זמן רב מידי בתנור בכדי שלא יתייבשו).
  • מוציאים ומקררים היטב.

גאנש:
  • בסיר קטן על אש נמוכה מחממים את השמנת.
  • כאשר השמנת חמה מסירים מהאש ומוסיפים לה את השוקולד.  מניחים לחומרים לעמוד יחד כדקה ורק אז מתחילים לערבב באיטיות עד ליצירת מרקם חלק וללא גושים.
  • מעבירים לקערה קטנה ומקררים היטב- מספר שעות לפחות ורצוי לילה שלם.
הרכבה העוגה:
  • מקציפים במיקסר את הגאנש יש להקפיד לא להקציף יותר מידי- הקצף המוכן צריך להית אחיד ורך (אם הקצפתם יותר מידי- לרוב הקרם עדין יהיה מאוד טעים אך קשה יותר למריחה)
  • מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה מורחים מעליה חלק מהקרם. מניחים מעל את השכבה הבאה ומורחים עליה מהקרם ( אם ישנה שכבה נוספת מניחים אותה מעל ומתחילים הציפוי העוגה כולה)  ומתחילים לצפות בקרם את העוגה כולה. רצוי לצפות בשכבה לא עבה מידי שכן הקרם מאוד עשיר.
  • שומרים בקירור עד להגשה.

הרכבת הקאפקייקס:
  • מעל כל קאפקייק מניחים בעזרת שתי כפיות גבעה קטנה של גנאש.
  • שומרים בקירור עד להגשה
  • לפני ההגשה מקשטים בסוכריות/ בצק סוכר / דגלונים וכו'

יום הולדת שמח, טעים ורגוע!!!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה