יום שבת, 10 במרץ 2012

עוגת אגסים


אני לא יודעת איך אבל אני תמיד שוכחת מאגסים, בני הדודים של פרי עץ הדעת. בניגוד לתפוח העץ שמלווה אותי במתכונים רבים ונפלאים אני מוצאת את עצמי מדלגת על פרי נפלא זה. קשה לתפוס אותם בזמן המדויק לאכילה, רגע אחד הם קשים ובשני הם כבר רכים מידי. אך למרות כל זאת הם פרי נפלא וטעים גם כשהוא טרי וגם במאפים. באפייה יוצאת מהם ארומה ייחודית, עדינה ונעימה ומרקמם משתלב נהדר בתוך עוגות ומאפים. הם זיווג נפלא לתפוחי עץ בכל עוגות הפירות והקרמבלים אך יכולים גם לעמוד בפני עצמם כמו בעוגה הזו. ניתן להשתמש גם באגסים שעדיין לא הבשילו לגמרי והם יתרככו למרקם נפלא ולא רך מדי במהלך האפייה.

במתכון זה השתמשתי בחמאה ולכן יש להקפיד לא לאפות אותה יותר מידי שכן אפיית יתר תגרום לעוגה להתייבש ולעבד את עסיסיותה.

מתכון זה הוא עם אגסים אך בקלות ניתן להמירו לשזיפים, משמשים או נקטרינות בעונה.







עוגת אגסים

חומרים: לתבנית 24 ס"מ
165 גרם חמאה
165 גרם סוכר ( 3/4 כוס)
3 ביצים
260 גרם קמח תופח (2 כוסות )
1/2 כפית אבקת אפייה
3-4 אגסים קלופים , ללא ליבה ופרוסים דק
2-3 כפות סוכר לזרייה מעל העוגה

הכנה:

  • לחמם תנור ל- 180 מעלות, לשמן תבנית קפיצית בקוטר של 24 ס"מ
  • להקציף יחד חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שנוצרת תערובת קלילה ואחידה.
  • להוסיף ביצים אחת אחת. לנפות את הקמח ואבקת האפייה לתוך הבלילה ולקפל הכל יחד.
  • לצקת לתבנית להניח מעל את האגסים הפרוסים. אם רוצים ניתן לפזר כ- 2 כפות סוכר מעל.
  • לאפות במרכז התנור כשעה עד שהעוגה מזהיבה קלות וקיסם יוצא יבש.
  • להוציא את העוגה המוכנה מהתנור לקררה מעט להוציא מהתבנית ולהגיש פושר או קר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה