יום רביעי, 1 ביוני 2011

שבועות כל השנה כן או לא?

אצלנו במשפחה ישנן כמה אמרות החוזרות על עצמן, מעלות חיוך וזיכרונות. הנפוצה שבהן הייתה ונשארה עד היום האמרה של סבתא חיה "תראו איזה יופי סבא אכל את הדג שלו". משפט קבוע אחרי שסבא זליג סיים לאכול את דג הבורי בגריל (כן, כן, תמיד בורי בגריל) וכל מה שנשאר על הצלחת היו האדרה, הראש והזנב. גם היום 13 שנים אחרי שסבתא נפטרה וכמה חודשים אחרי שסבא נפטר עדין המשפט חוזר בסוף כל ארוחת דגים ואיתו הזיכרונות והצחוקים.

אמרה נוספת שחוזרת רק בתדירות הרבה יותר נמוכה בעקר בגלל ששבועות נחוג רק פעם בשנה הינה " למה אנחנו לא אוכלים כך בתדירות יותר גבוהה" והכוונה היא לארוחות הקלילות יותר, ללא הבשר, עם המון סלטים, גבינות ושפע פשטידות. התשובה לכך די ברורה ארוחות קלילות אלו מצריכות בד"כ השקעה מקדימה רבה של הכנת קישים, פשטידות ומגוון מכובד של סלטים, השקעה שקצת פחות מורגשת על בבטן, אך גוזלת זמן רב.

לכן שמחתי מאוד למצוא מתכון קל ומהיר לעוגת גבינה בכוס שלא לוקח זמן רב להכין ונראה כאילו השקעתם שעות בהכנה, תכנון ועיצוב. אז הינה מתכון שלא צריך לחכות לשבועות הבא כדי להכין.






עוגת גבינה בכוס

חומרים: כמות לכ-8 כוסות אישיות קטנות
לרוטב הפירות- 200 גרם פירות יער קפואים
                      2 כפות סוכר
                      2 כפות מיץ לימון

לבסיס העוגיות- 6 עוגיות חמאה – מרוסקות לפירורים
                      25 גרם חמאה חומסת

לקרם הגבינה- 1 מיכל שמנת מתוקה
                     2 כפיות אבקת פודינג וניל (לא חובה)
                     3 כפות אבקת סוכר
                     1/2 כפית תמצית וניל
                     250 גרם גבינה לבנה 5%

הכנה:
רוטב פירות- בסיר קטן לבשל יחד פירות סוכר ומיץ לימון. לבשל 3-4 דקות לא עד לריכוך מוחלט. להוריד מהאש ולקרר היטב.

בסיס עוגיות- לערבב יחד עוגיות מרוסקות וחמאה מומסת. לחלק תערובת בין כוסות הזכוכית שבחרתם.

לקרם הגבינה- בקערה קטנה לרכך יחד גבינה לבנה עם 2 כפות מהסוכר ותמצית הווניל עד ליצירת תערובת חלקה.
בקערה נוספת להקציף שמנת מתוקה עם שארית אבקת הסוכר (ועם אבקת פודינג וניל אם רוצים) לקצף יציב אך לא נוקשה מידי.
בתנועות קיפול עדינות לערבב יחד את הקצפת והגבינה. בשלב זה ניתן להכניס את תערובת הגבינה לשקית זילוף בכדי להקל על הרכבת המנה.

הרכבת המנה- מעל פירורי העוגיות לצקת מתערובת הגבינה, מעל לפזר חלק מפירות היער- לסנן חלק מהנוזלים. לחזור על כך פעם נוספת לסיים בפירות וקצת מהרוטב שלהם.
• לקרר היטב לפני ההגשה.

גיוונים: # ניתן לגוון בפירות לפי העונה- מנגו ופסיפלורה או תפוחי עץ מרוככים עם מעט חמאה וסוכר.

            # ניתן להשתמש בעוגיות שוקולד או שוקולד צ'יפס לקבלת טעם אחר לבסיס

            # ניתן לתבל את הגבינה בקליפת לימון במקום בתמצית הוניל. ואז רצוי לא להשתמש בפודינג וניל.

            # אפשר להכין גם יום לפני ההגשה אך את הפירות של השכבה האחרונה רצוי להניח בכוס רק לפני ההגשה, שכן הרוטב מכתים את הגבינה.

חג שבועות שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה