יום שלישי, 8 במאי 2012

Eccles Cake או ה"בורקס" האנגלי שלי

כבר הכל נאמר על המטבח האנגלי, יצא לו שם רע , רע עד מאוד. אך במהלך השנים שחייתי באנגליה גיליתי מבחר מתכונים מדהימים, מיוחדים וטעימים להפליא. בסופו של דבר אוכל טוב הוא תלוי יכולת המבשל אותו, טבח בינוני יוציא אוכל בינוני, טבח גרוע יוציא אוכל מזעזע וטבח טוב יוציא מעדנים גם ממה שנראה בלתי אפשרי.
כשלמדתי קונדיטוריה באנגליה אחד השיעורים הראשונים היה הכנת בצק עלים ולאחר מכן למדנו על מגוון מאפים ובתור ישראלית חשבתי לעצמי "מה כבר יכול להיות טוב יותר מהבורקס שלנו, מה כבר ילמדו אותי האנגלים האלו...." אך עד כמה שטעיתי.
אחד המתכונים שהכי הלהיבו אותי היה ה- Eccles Cake שהוא לא באמת עוגה אלא מאפה מתוק. הדגשים להכנתו  הם מאוד ברורים- ממלאים אותו באוכמניות יבשות ותערובת תבלינים, לאחר המילוי מרדדים את המאפה עד שהמילוי משתקף דרך הבצק. חובה למרוח לפני האפייה חלבון ביצה ולפזר מעל סוכר - בלי זה לא יקרא המאפה Eccles Cake! וללא שלב זה לא תיווצר הפריכות הנפלאה שמייחדת דרך הכנה זו. כהרגלי כמובן ששיניתי דברים וגיליתי שגם מילוי של שוקולד צ'יפס הוא מצוין ואפילו ניצלתי, לא תאמינו, את שאריות החרוסת מפסח, למרות שהיא מאוד טעימה תמיד נשארות לי שאריות ממנה. אולי אחרי כל השינויים שלי המאפה לא יקרא Eccles Cake יותר, אך הוא יהיה טעים להפליא.


כל שלבי ההכנה משמאל לימין ובסיבוב

הגרסה שלי ל- Eccles Cake
חומרים: לכ- 30 מאפים
המילוי: הינה מגוון אפשרויות- אך אפשר לנצל מה שאוהבים ולהתאים את המילוי למרכיבים המועדפים עליכם.
Eccles מקורי: לערבב יחד
                   30 גרם חמאה מומסת
                   30 גרם סוכר חום
                   120 גרם אוכמניות מיובשות ( להשיג בחנויות תבלינים מובחרות)
                   קורט תערובת תבלינים- Mix Spice
שוקולד צ'יפס: שוקולד צ'יפס
                   בראס- אגוזי לוז מרוסקים ומסוכרים (להשיג בחנויות מתמחות) או כל שבבי אגוזים שאהובים   עליכם ( לא חובה)
חרוסת: כן, כן אם אחרי הפסח נשארתם עם חרוסת טעימה עודפת זו דרך טוב מאוד לנצל אותה.
            ( דרך אגב גם לאנגלים יש סוג של חרוסת, לזו שלהם קוראים בשם המטעה Mincemeat  והיא נאכלת בעיקר סביב קריסמס- אך זה שייך לסיפור אחר)
לציפוי: חבילת בצק עלים איכותי מופשר
          חלבון ביצה
         סוכר לזרייה
הכנה:
  • לחמם תנור ל- 200 מעלות. לרפד שתי תבניות אפייה בנייר אפייה.
  • פותחים את בצק העלים המרודד. קורצים עיגולים בקוטר של כ-7 ס"מ
  • מניחים על כל עיגול כפית גדושה מהמילוי.
  • מורחים את שולי העיגול בחלבון ביצה. יוצרים מכל עיגול שקיק קטן.
  • הופכים את שקיק הבצק כך שהחיבור שלו פונה כלפי מטה. משטחים אותו בעדינות ומרדידים כל שקיק לעיגול שטוח יותר. מרדדים עד שרואים את המילוי משתקף דרך הבצק.
  • עם סכין חד חורצים פסים על גבי כל מאפה.
  • מורחים בחלבון ביצה וטובלים רק את הצד המרוח בתוך קערה עם סוכר.
  • מסדרים על תבנית אפייה.
  • אופים כ-12 דקות עד שהמאפה שחום.
  • מקררים וטורפים.
בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה