יום שבת, 17 באוקטובר 2015

עוף שלם בתנור

כשמצב הרוח ירוד יש צורך באוכל מנחם, כזה שגורם לנו לזכור בית, חום, אהבה ובטחון. כזהו העוף בתנור עבור משפחתי הקטנה.

אז ללא הרבה מילים ( פשוט כי אין לי....) קבלו אותו – עוף שלם בתנור, לימים שקטים ונפלאים.




עוף שלם בתנור

חומרים- ל- 4 אנשים רעבים

עוף שלם נקי משומן עודף וללא הגרון
תבלינים- פפריקה מתוקה/ מעושנת/ חריפה/ פלפל שחור/ כורכום/ כמון/ תבלין גריל וכו' לפי מה שיש ומה שאוהבים
לימון חתוך לשמיניות
קורנית הרבה/ רוזמרין מעט אם רוצים
תוספות- אפשרויות לבחור מה שאוהבים ובכמות שואהבים
תפוח אדמה שבושל במים עד לרתיחה ( 2 לכל סועד בדרך כלל מספיק)
בטטות קלופות
דלורית שטופה ומחולקת לשמיניות
בצל חתוך לשמיניות לא עד הבסיס ליצירת מעין פרח
גזר
קישוא/ זוקיני
תיבול לתוספות- מעט שמן זית/ מלח/ פלפל/ פפריקה או תבלין אחר שהשתמשתם בו
1 כוס מים

הכנה-
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • בתבנית אפיה של התנור מניחים את העוף עם החזה כלפי מעלה ומעסים אותו עם התבלינים שנבחרו. לתוך חלל הבטן מכניסים את הלימון החתוך והקורנית או הרוזמרין. עם חוט לאפייה קושרים את רגלי העוף יחד ( זה מאפשר אפייה יותר אחידה שלו).
  • בקערה גדולה מערבבים יחד את הירקות שנבחרו לתוספת עם התבלינים ושמן הזית. מסדרים מסביב לעוף את הירקות בשכבה אחת.
  • יוצקים לתבנית כוס מים.
  • מכסים את העוף בנייר אפייה מעליו נייר אלומיניום וסוגרים היטב את הכיסוי על התבנית.
  • מכניסים לתנור לכשעה וחצי לאחר שעה וחצי פחות או יותר הירקות יהיו רכים לגמרי – זה הזמן לפתוח את הכיסוי ולהעלות את חום התנור ל- 200 מעלות.
  • לצלות את העוף והתוספות עוד כ- 45 דקות עד להשחמה יפה.
  • להוציא מהתנור לתת לעוף לנוח כרבע שעה לחלק למנות ולהגיש עם מעט מהרוטב שנוצר בתבנית מעל לעוף.
  • תוספת אפשרית: באנגליה מקובל להגיש את העוף או כל רוסט אחר עם אפונה ירוקה מבושלת במים, מלח ומעט סוכר.


את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.
אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם, הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות 
משהו? היה משהו לא ברור? כתבו לי בתגובות כך שאדע.

בתאבון

פז

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה