יום שישי, 1 באוגוסט 2014

קולפי הודי ושקט

טוב אין מה להגיד אם לא היתי יודעת שאין כמו הבית נראה לי שהודו אולי היה מקום טוב להיות בו..... האמת בחלום טוב כל מקום טוב להיות בו....

אבל אני בבית ולא בהודו והחום מהמצב וממזג האויר דורש קירור ומהיר. הפעם החיבור היה דרך הקולפי, גלידה הודית שנמכרת בפינות רחוב מתוך כלי מתכת בצורת חרוט. היא מגיעה במגוון טעמים של זעפרן, פיסטוק, מנגו ושקדים. בחרתי להכין אותה בטעמי פיסטוק ומנגו בעיקר בגלל העונה אצלנו והצבע.

צריך להתעסק סביבה מעט ( יהיו שיגידו הרבה) בערך שעה של רתיחה איטית תחת השגחה. פרט לכך אין בה הרבה מצרכים אך קצת התעסקות והתוצאה קרירה קלילה ומרעננת. אל תצפו לגלידה שמנתית כבדה גלידה זו על בסיס חלב היא אולי המקור לסורבה שהומצא לפני מכונת הגלידה.

בתקווה לימים שקטים, קרירים ובעיקר בטוחים לכולנו.




קולפי פיסטוק

חומרים-
2  ליטר חלב
1 קופסאת חלב מרוכז ( 397 מ"ל- כן בדיוק הכמות הזו)
4  כפות מחית פיסטוק
10 תרמילי הל
½  כוס פיסטוקים טחונים גס

הכנה-
  • לסיר עמוק וגדול יוצקים את החלב ואת תרמילי ההל ומרתיחים על אש בינונית עד שכמות החלב מצטמצמת לחצי. חשוב להשגיח שהחלב לא גולש ולא נחרך ולכן מערבבים מידי פעם. התהליך לוקח כשעה והוא עשוי להתארך או להתקצר בהתאם לכמות הלחות באויר.
  • במהלך הבישול נוצר קרום על החלב ובדפנות הסיר יש להכניסו חזרה לחלב ולערבב היטב ליצירת תערובת חלקה ואחידה.
  • כאשר החלב הצטמצם מכבים את האש מוציאים את תרמילי ההל ויוצקים פנימה את החלב המרוכז ואת מחית הפיסטוק. מערבבים היטב עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר אם היא נראת לא אחידה ניתן להכניסה לבלנדר ולערבב אותה עד לאחידות.
  • לפזר בתחתית תבנית השקעים או תבנית אינגליש קייק מרופדת בנילון נצמד את שבבי הפיסטוק ולצקת מעל בזהירות את התערובת. לכסות היטב בנילון נצמד.
  • להכניס למקפיא ל- 6 שעות לפחות.
  • לפני ההגשה להוציא מהמקפיא לכ- 5 דקות לשחרר מהתבנית ולהגיש מיד מעוטר בעוד פיסטוק.


קולפי מנגו

חומרים-
2 ליטר חלב
1 קופסאת חלב מרוכז ( 397 מ"ל- כן בדיוק הכמות הזו)
4 מנגו בשל, קלוף וללא חרצן טחון בבלנדר ( כ- 3 כוסות סה"כ)
קוביות ממנגו אחד

הכנה-
  • לסיר עמוק וגדול יוצקים את החלב ומרתיחים על אש בינונית עד שכמות החלב מצטמצמת לחצי. חשוב להשגיח שהחלב לא גולש ולא נחרך ולכן מערבבים מידי פעם. התהליך לוקח כשעה והוא עשוי להתארך או להתקצר בהתאם לכמות הלחות באויר.
  • במהלך הבישול נוצר קרום על החלב ובדפנות הסיר יש להכניסו חזרה לחלב ולערבב היטב ליצירת תערובת חלקה ואחידה.
  • כאשר החלב הצטמצם מכבים את האש ויוצקים פנימה את החלב המרוכז ואת המנגו הטחון. מערבבים היטב עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר אם היא נראת לא אחידה ניתן להכניסה לבלנדר ולערבב אותה עד לאחידות.
  • לפזר בתחתית תבנית השקעים או תבנית אינגליש קייק מרופדת בנילון נצמד את קוביות המנגו ולצקת מעל בזהירות את התערובת. לכסות היטב בנילון נצמד.
  • להכניס למקפיא ל- 6 שעות לפחות.
  • לפני ההגשה להוציא מהמקפיא לכ- 5 דקות לשחרר מהתבנית ולהגיש מיד מעוטר בעוד קוביות מנגו.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה