יום שני, 3 ביוני 2013

3 חטיפי בריאות

מכירים את הימים שבהם רוצים לתת למשפחה משהו מתוק אך בריא לאכול. או לפחות להשלות את עצמנו שהוא בריא. לדעתי כל מה שמכינים בבית ויודעים מה נכנס אליו הוא בריא תמיד יותר מכל דבר שנקנה בחנות וכל עוד אוכלים ממנו בכמויות סבירות הוא מצוין.

הינה 3 מתכונים לחטיפי בריאות- יש טבעוני, כולם ללא גלוטן ולגבי המרכיבים אם אוכלים במידה גם קצת סוכר זה מאוד טוב לנפש- לפחות לשלי.

ההכנה זהה לכולם רק המרכיבים משתנים- וכשהבנתם את העקרונות תוכלו להכין לבד מהחומרים המצויים בביתכם.

אם במקרה לא האחדה לכם התערובת לפלטה מוצקה אחת אפשר להשתמש בפירורים שנוצרו כמו בגרנולה- על יוגורט או סתם לאכול עם כפית.






חטיף 1- הבריא
1 כוס סילאן
1/2 כוס טחינה
70 גרם ( 4 כפות) שמן קוקוס
1 כוס ( 100 גרם) שומשום קלוי
1/2 כוס זרעי חמניה
1/2 כוס זרעי דלעת
4-5 כוסות פצפוצי אורז מלא

חטיף 2- הטבעוני
1 כוס ממרח שקדים
1 כוס סירופ אגבה
1 כוס קוקוס קלוי
5 כפות שבבי קקאו ( או שוקולד צ'יפס)
4-5  כוסות פצפוצי אורז מלא

חטיף 3- זה שאולי תטענו שהבריאות ממנו והלאה
1 כוס חמאת בוטנים
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום
2 כוס פירות יבשים ( כגון צימוקים, חמוציות, תמרים חתוכים וכו')
4-5 כוסות פצפוצי אורז מלא

הכנה-
  • מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
  • במחבת יבשה קולים את הקוקוס או השומשום ( לא את שמן הקוקוס) עד להשחמה קלה ומעבירים לקערה לקירור.
  • בסיר גדול מחממים על אש נמוכה את הסירופים השונים, החמאות, השמן וכל המרכיבים הרטובים עד להמסה ואיחוד שלהם.
  • מוסיפים את המרכיבים היבשים ( עדין לא את פצפוצי האורז) כולל הזרעים, הקוקוס הקלוי והפרות היבשים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את פצפוצי האורז בהדרגה תוך ערבוב יתכן שלא תצטרכו את כל הכמות. יש להגיע לתערובת בה כל הזרעים, הפירות ופצפוצי האורז מצופים בחומרים הנוזליים.
  • מעבירים את התערובת לתבנית משטחים הכל היטב תוך לחיצה עד ליצירת פלטה אחידה ושטוחה.
  • מניחים במקרר לכחצי שעה מוצאים וחותכים לקוביות.
  • מאכסנים בכלי אטום במקרר.
אם רוצים ניתן לפני החיתוך למרוח על הכל שכבת שוקולד  מטומפרר- הינה ההדרכה. מוסיף עוד אפקט טעים ויש אומרים בריא לחטיף.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה