יום שבת, 10 בנובמבר 2012

בראוניז ופטל


שילוב נהדר שוקולד ופטל.

כאן האיחוד הוא בבראוניז נימוחים ונמסים בפה עם פטל שזור בתוך העוגה ומאיר אותה באבני חן אדומות. זו עוגה ללא גלוטן טעימה עד מאוד. כמות השוקולד בתוכה הופך אותה ליותר איכותית (ויקרה ) מעוגות אחרות, אך גם לטעימה ביותר שמתאימה לאירועים מיוחדים.

לאחרונה בקשו ממני מתכון לעוגה ללא גלוטן לכיתה, זו לא העוגה שהיתי מציעה לשלוח לבית הספר. אם יש רק ילד אחד או שניים בכיתה הייתי מציעה להכין להם במיוחד את העוגה בספל שפרסמתי כאן לפני כשנתיים. להחליף את הקמח הרגיל ב"קמח תמי" ללא גלוטן וכולם יצאו מאושרים.  "קמח תמי" ניתן למצוא בחנויות טבע שונות, והוא מחליף קמח רגיל בכל מתכון של עוגה 1X1. צריך רק לשים לב שאם צריך להחליף קמח תופח צריך להוסיף ל"קמח תמי" אבקת אפייה.






בראוניז ופטל

חומרים- לתבנית 23X30
150 גרם חמאה
450 גרם שוקולד מריר איכותי
5 ביצים
קורט מלח
1 כוס סוכר חום
תמצית וניל
4 כפות קורנפלור
200 גרם פטל טרי או קפוא מופשר

הכנה-

  • לחמם תנור ל-190 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה.
  • להמיס בבן מרי או במיקרוגל ( במחזורים של 30 שניות) את השוקולד והחמאה.
  • להקציף במיקסר יחד את הביצים, מלח וסוכר עד ליצירת תערובת אוורירית ובהירה יחסית.
  • לקפל לתערובת הביצים את תערובת השוקולד, תמצית הוניל והקורנפלור עד לאיחוד מלא.
  • לצקת את הבלילה לתבנית המרופדת ולפזר מעל את הפטל. חלק ממנו רצוי לדחוף מעט פנימה לתוך הבלילה.
  • לאפות כ- 30 דקות. העוגה עדין רכה יחסית. לקרר כ- 30 דקות נוספות, לפרוס לריבועים ולהגיש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה