הסופגניות של הסופר, הכל כבר נאמר עליהן. כאשר הן מופיעות לראשונה יום לאחר סוכות יש בהן קסם ואז אפילו הטעם שלהן טוב כנראה שהנוסטלגיה או השכחה משמשות כאן תפקיד חשוב. יתכן שאופים את כולן בו זמנית מיד לאחר סוכות כי כשכבר סוף סוף מגיע חג חנוכה הן כל כך לא טעימות. בשלב זה תמיד אני חוזרת למתכון הישן והטוב של הסופגניות המהירות של אמא שלי שתוך עשר דקות הן על הצלחת מפודרות באבקת סוכר חמות ומתוקות כמו הלביבות בשיר. עם הבלילה הזו צורת הסופגניות אקראית ומעוררת צחוק.
להצלחת מבצע הסופגניות חשוב להקפיד על שמן חם אך לא חם מידי בכדי לאפשר לסופגניות להאפות מבפנים לפני שהן נשרפות מבחוץ. ניתן להשתמש במדחום מיוחד לטמפרטורות גבוהות הטמפרטורה צריכה להיות 180 מעלות, וללא מדחום יש לשים לב שהשמן מבעבע קלות מסביב לסופגניות. אם השמן קר מידי הסופגניות יצאו כשהן ספוגות שמן והרבה פחות טעימות.
ניתן לשדרג את הסופגניות על ידי הזרקת מילויים שונים לתוכן כגון ריבה מסורתית, ריבת חלב, ממרח שוקולד ואפילו ה- Lemon Curd שהתפרסם בפוסט הקודם. כמו כן ניתן להוסיף קינמון לאבקת הסוכר או לטבול כל סופגנייה בסירופ סוכר לזמן קצרצר הסירופ יוצר ציפוי מבריק מתוק ועסיסי. את הסירופ מכינים מ- 2 כוסות סוכר ו-2 כוסות מים שמרתיחים יחד לכ- 5 דקות. ניתן להוסיף לסירופ מקל קינמון או קליפת לימון לגיוון הטעם. בנוסף ניתן להוסיף לבצק עצמו גרידת לימון או תפוזים לקבלת ארומה נוספת.
סופגניות מהירות של אמא שלי
חומרים: לכ- 30 סופגניות קטנות
3 כוסות קמח תופח
4 כפות סוכר
2 ביצים
2 גביעי יוגורט
שמן קנולה לטיגון עמוק
הכנה:
· מערבבים את כל החומרים יחד ליצירת תערובת די סמיכה אך עדין נוזלית.
· מחממים שמן על להבה בינונית
· כאשר השמן חם בעזרת כף מעבירים מהבלילה לתוך השמן הרותח. מקפידים לא למלא את הסיר ביותר מידי סופגניות בו זמנית.
· מטגנים כשתי דקות מכל צד מסננים מהשמן ומניחים על ניר סופג.
· מפזרים מעל אבקת סוכר או כל אחת מהגיוונים המוצעים ומגישים מיד.
חג אורים שמח !
נראה מדהים מאמי, אהבתי מאוד. אני אפילו אוהבת יותר את הגרסה הזאת מאשר עם כל הריבות שדוחפים בפנים.
השבמחקתודה רבה קורסים :-) גם אני באותה הדעה.
השבמחקתודה פז! זה המתכון שהשתמשתי בו כשהילדים היו קטנים ולגמרה הלך לי לאיבוד. שמחה מאד על התזכורת מאמא שלך!!!!
השבמחקכמובן שאצלך הן נראות עגולות ויפות מאלו שאני עשיתי.... חג שמח
שמחתי להזכיר :-)
מחק