לקבל חבילה בדואר זה בעיני אחד הדברים המענגים ביותר. לרוב יודעים שהיא
עומדת להגיע ואז נבנית, במשך הימים, התרגשות שהולכת ועולה ככל שהזמן עובר. בימינו כשהכל
קורה מהר הצורך לחכות למשהו שהוא מחוץ לשליטתנו זו חוויה נפלאה. לכבוד הפסח חיכיתי
לא לחבילה אחת אלא לשתיים. האחת מליהי ממותק בוטיק סוכר והשני מנתנאלה.קום שהחליטו לשתף פעולה עם צוותי
ה- DT שלהן לרגל החג לשמחתי הרבה. הן אספו בלוגריות מוכשרות ויצירתיות ואיתגרו אותן. המטלה- פוסט לפסח!
אחרי חשיבה מרובה וניסויים החלטתי לשתף אתכם בתוצאות עם הדרכות ולצרף
מתכון שאותי הצליח להפתיע. המתכון הינו של מרנג במיקרוגל..... כן כן לא טעיתי. זה
עובד עם קצת תשומת לב. התוצאה הרבה ( הרבה) יותר פריכה מנשיקות רגילות וגם הרבה יותר
מהירה- תוך דקות ספורות אתם יכולים להיות מצוידים בערמת נשיקות גדולה. בניגוד
למרנג רגיל המרנג הזה תופח בערך פי 5 מגודלו ההתחלתי. אם יש לכם אור במיקרוגל תוכלו
לראות איך זה קורה ( לי אין ) והמתכון כל כך פשוט שכייף להכינו עם הילדים.
מרנג במיקרוגל
חומרים:
חלבון ביצה
300-400 גרם אבקת סוכר מנופה
גיוונים:
גרגרי וניל לטעם
הכנה:
- מערבבים את חלבון הביצה עם 300 גרם מאבקת הסוכר. בעזרת כף ואז לעבד עם הידים.
- התערובת צריכה להיות סמיכה מאוד, במרקם של בצק סוכר אם יש צורך הוסיפו עוד אבקת סוכר ליצירת בצק יבש מספיק
- בשלב זה אם רוצים מוסיפים את צבע המאכל ומוסיפים עוד אבקת סוכר בכדי להחזיר את הבצק למצבו המוצק והיבש.
- עם ידיים נקיות מגלגלים 4 כדורים קטנטנים מהבצק. מניחים אותם על נייר אפייה על צלחת המיקרוגל, במרווחים גדולים ומפעילים אותו בעוצמה מרבית לדקה.
- מוציאים את המרנגים ומקררים היטב.
הערות חשובות:
- תנסו במכשיר המיקרוגל שלכם מהו משך הזמן המתאים לקבלת נשיקות טובות.
- "אפייה" קצרה מידי- הנשיקות יקרסו ולא יקבלו נפח.
- "אפייה" ארוכה מידי- הנשיקות ישרפו.
- הקפידו לשים לא יותר מ- 4 כדורים כל פעם לצורך אפייה אחידה.
- אם רוצים ניתן להשתמש בעטרות נייר קטנות. מניחים כמה עטרות יחד ( בכדי שיחזיקו במצב מאונך בזמן החימום) מניחים כדור קטנטן וממשיכים כמו קודם. את העטרות העודפות ניתן להוריד לשימוש חוזר)
אפשרויות הגשה:
- לאכול כך כמו שהוא.
- להגיש עם שמנת מוקצפת וסלט פירות.
- לצרף להם תותים וקצפת.
- להכניס לשקית ולקשור יפה כנשיקה אישית לאורחי החג.
- הכל מוכן תוך דקות מעטות כך שניתן להפתיע חזרה כל אורח שהפתיע אתכם.
וידאו מהאינטרנט שמדגים איך לבצע זאת- GH-Microwave Meringues
שקיות צלופן מקושטות
שקיות צלופן
סרט לקשירה
טוש לא מחיק
הכנה:
- מדביקים את הוואשי טייפ על השקית.
- כותבים על הוואשי טייפ, עם טוש, את שם האורח.
- ממלאים במה שרוצים וקושרים עם סרט יפה.
שרשרת פרחים
ציוד:
מחורר פרח- פאנצ'ר
חוט ריקמה
מחט
הכנה:
- מדביקים את הוואשי טייפ על הבריסטול. מומלץ להדביק את הוואשי טייפ משני צידי הבריסטול.
- מחוררים את הבריסטול עם מחורר הפרח.
- בעזרת חוט ומחט מחברים בין הפרחים ליצירת שרשרת.
לעריכת השולחן הוספתי את הקשיות המקסימות של נתנאלה, ואיחדתי את כל היצירות יחד ליצירת שולחן חגיגי ואביבי לערב חג.
שיהיה לכולנו אביב פורח וחג שמח!!!
והינה הקישורים לכל הפוסטים לפסח של המעצבות המוכשרות
של מותק בוטיק סוכר ונתנאלה.קום:
ענת דביר, איריס בן שושן, יעל יניב , שריתוקה, קרן מושטוב, גלית נמשים, מוני רוקח, רביד בזק, עינת אילאש, רותי צחורי.
אתם מוזמנים להכנס לדף המעצבות בפייסבוק ולקבל עידכונים על פרויקטים משותפים נוספים וכמובן להצטרף לדף הפייסבוק של Cake It Easy להתעדכן ולהנות.
אתם מוזמנים להכנס לדף המעצבות בפייסבוק ולקבל עידכונים על פרויקטים משותפים נוספים וכמובן להצטרף לדף הפייסבוק של Cake It Easy להתעדכן ולהנות.
איזה כיף של פוסט - רעיון הנשיקות במיקרו נשמע ונראה מושלם...בהחלט הולכת לנסות
השבמחקתודה יעל :-)
מחקמקווה שתהני מההכנה כמוני- זה די מצחיק- ויוצאות מחלבון אחד המון המון נשיקות.
משגע!!
השבמחקצבעים מהממים!
ועכשיו אני חייבת לנסות את הנשיקות האלה!
תודה רבה מוני!
מחקלכי על זה :-)
גאוני נשיקות במיקרוגל! הילדים שלי מתים על נשיקות ואף פעם אין לי סבלנות לאפיה הארוכה של המרנג בתנור :-) מאמצת בחום!
השבמחקתודה רבה!
מחקזה באמת מקצר תהליכים.
יווווווווווווווו איזה ליגה! פוסט משובח שמיד מיד יאומץ! (טוב, עוד 3 שעות, בכל זאת צריך לישון קצת, אבל על הבוקר אני מנסה את המרנגים).
השבמחקרחלי- אני מקווה שישנת וספרי איך יצא!
מחקהבחירה של הצבעים מדהימה! זה נראה פשוט נהדר!
השבמחקתודה רבה רבה!
מחקמהמם! חייבת לנסות!
השבמחקהאם ניתן להחליף את אבקת הסוכר באבקת ממתיק מלאכותי?
תודה רבה!
מחקאני ממש לא יודעת לגבי ממתיקים מלאכותיים.