זהו הבלוג יוצא לדרך חדשה לא רק מתוקים!!! ונתחיל עם רוסטבייף מנה חגיגית
אך קלה להכנה ומהירה.
מנה המתאימה מאוד דווקא לאירוח חגיגי שמפנה זמן לכל שאר
המנות ולמרות זאת יוצאת טעימה ומפנקת.
עקרונות הרוסטבייף בעיני:
- תתיעצו עם הקצב איזה נתח הכי מתאים, אצלינו אוהבים בעיקר את הסינטה- שכבת שומן מגנה על הבשר מעל אך הוא עצמו לא שמן במיוחד. אנטריקוט טעים אך שמן יותר. פילה לרוסטביף בעיני הוא בזבוז כסף שעדיף להשקיע במשהו טוב יותר ( אבל זו אני- פילה בעיני דל לא רק בשומן אלא גם בטעם אך הוא רך מאוד, אם לא צולים אותו יותר מידי זמן).
- פחות הוא יותר- אין צורך בתיבול מתוחכם- מעט שמן זית ופלפל גרוס גס עושים את העבודה.
- קנו נתח גדול- כריך רוסטביף מהשאריות בימים אחר כך מפצה על העבודה הקשה של הכנת ארוחה להרבה אנשים.
- כמה בשר לכל סועד? אני מחשבת בגדול 250 גרם לסועד ( זו מנה לא קטנה כלל והרבה לא מגיעים לכמות כזו במיוחד לא בארוחה עם הרבה מנות ותוספות) ומוסיפה עוד 250-500 גרם נוספים להבטיח שאריות. היום למשל הכנתי נתח של 2.5 ק"ג ל- 6 סועדים.
- על הבשר להיות בטמפרטורת החדר לפני כנסתו לתנור, לכן הקפידו להוציאו מהמקרר לפחות שעתיים לפני
- הכנסתו לתנור. חשוב לדעת מה משקלו לפני כנסתו לתנור בכדי לדייק כמה שיותר בצלייה למידה הרצוייה.
רוסטביף סינטה
החומרים- הדרושים- ל- 6 סועדים-
נתח סינטה במשקל של 2.5 ק"ג לפחות
פלפל גרוס גס
שמן זית או חמאה
תהליך הצליה וזמנים-
- מתחילים בחימום התנור לחום הגבוה ביותר שלו כ- 275-300 מעלות.
- מכניסים את הבשר לתנור לאחר משיכתו בשמן זית ופיזור פלפל גרוס גס מעל כשהבשר מונח על רשת בתוך תבנית התנור. צולים בחום הגבוה 15 דקות.
- מורידים את החום ל- 200 מעלות ( או 190 אם משתמשים בטורבו) ואז:
צולים עוד 5 דקות נוספות לכל ½ ק"ג בשר- לרייר (
לנתח במשקל 2.5 ק"ג תוספת של 25 דקות)
עוד 7 דקות נוספות לכל ½ ק"ג בשר – למדיום ( לנתח במשקל 2.5 ק"ג תוספת של 35 דקות)
עוד 10 דקות נוספות לכל ½ ק"ג בשר - לוול דאן ( לנתח במשקל 2.5 ק"ג תוספת של 45 דקות)
- לאחר זמן בצלייה שנבחר מוציאים את הנתח מהתנור מניחים אותו בחוץ לנוח 15 דקות ורק אז פורסים עם סכין משוננת לפרוסות דקות.
- מגישים עם תפוחי אדמה בתנור, רוטב ומבסחר סלטים.
רוטב בצל וחרדל
חומרים-
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
כוס יין לבן
מלח/ פלפל
כף חרדל דיז'ון
כף חרדל גרגרים
250 מ"ל שמנת לבישול
הכנה-
- בסיר בינוני מטגנים בצל עד להשחמה.
- מוסיפים יין לבן ומבשלים עד לצימצום הנפח לכ- ½ מהכמות.
- מתבלים במלח פלפל ומוסיפים את החרדל והשמנת. מבשלים כ- 5 דקות נוספות.
- מגישים חם ויוצקים מעל לפרוסות הבשר.
את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.
אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם,
הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות
משהו? היה משהו לא ברור?
כתבו לי בתגובות כך שאדע.
בתאבון
פז
איזה כיף לקבל ממך מתכונים של אוכל!!!, אהבתי גם את תפוחי האדמה. מרייירת על סלט העשבים :-)
השבמחקתודה רבה דורית - שימחת אותי :-)
מחקמה אפשר לשים ברוטב במקום שמנת לבישול?
השבמחק