עוד רגע הוא לא כאן.... החופש הגדול..... עוד רגע הוא כאן... ראש השנה.
זה אומר שעוד שני רגעים יהיה אחרי החגים...... השיגרה הברוכה......וכל מילה נוספת מיותרת......
נ.ב- העוגה טעימה מאוד, גם אם השילוב לא שיגרתי.
נ.ב- העוגה טעימה מאוד, גם אם השילוב לא שיגרתי.
עוגת דבש ושוקולד
חומרים- לשתי תבנית אינגלייש קייק או
לתבנית קוגלהוף אחת
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם סוכר חום ( כוס לא דחוסה)
200 גרם חמאה
125 מ"ל דבש ( 1/2 כוס)
4 ביצים
200 גרם קמח מלא או רגיל תופח ( ½ 1 כוסות)
¼ כוס אבקת קקאו
125 מ"ל ( 1/2 כוס) מים
לציפוי-
30 מ"ל מים ( ¼ כוס)
60 מ"ל דבש ( ½ כוס)
75 גרם שוקולד מריר
4 כפות גדושות אבקת סוכר
- לחמם תנור ל-180 מעלות.
- לשמן תבניות אינגלייש קייק או תבנית קוגלהוף
- להמיס שוקולד במיקרוגל או בבן מרי.
- במיקסר להקציף יחד סוכר, קקאו וחמאה עד ליצירת מרקם אחיד
- להוסיף את הדבש ואחרי כן את הביצים אחת אחת
- להוסיף את הקמח ולערבב רק עד שהתערובת אחידה ולהוסיף את השוקולד המומס.
- לצקת את המים לבלילת העוגה לערבב היטב.
- לצקת לתבנית ולאפות כ- 45- 60 דקות.
- להוציא את העוגה מהתנור ולצנן.
הציפוי-
- בסיר קטן לחמם מים ודבש כשרותח להוריד מהאש
- להוסיף שוקולד לערבב היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי
- להוסיף את אבקת הסוכר לערבב למשחה חלקה ואחידה
- לצקת על העוגה הקרה.
את המתכונים אני נותנת לכם באהבה רבה.
אשמח מאוד לשמוע מכם- מה חשבתם, האם ניסיתם,
הצליח? או חלילה לא? רוצים לדעת אם אפשר לשנות
משהו? היה משהו לא ברור?
כתבו לי בתגובות כך שאדע.
בתאבון
פז
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה